nakon njenog facebook komentara

UZVRATIO "UDARAC": FILIP ZORIČIĆ ODGOVORIO ELENI PUH BELCI. Evo što je napisao

| Autor: Glas Istre
Arhiva (Snimio Dejan Štifanić)

Arhiva (Snimio Dejan Štifanić)


Nakon komentara Elena Puh Belci (IDS) na svom Facebooku o prvostupanjskoj presudi Puljaninu Željku Iliću, koji je dobio osam mjeseci zatvora uvjetno (dvije godine rok kušnje) zbog javne prijetnje djeci IDS-ovaca izrečene na protestnom skupu vezanom za Kaštijun, u kojem "spušta" Zoričiću da je podržao prijetnje djeci, na službenom facebook profilu ubrzo se oglasio se Filip Zoričić:

"Jako mi je žao da Elena Puh Belci kao javna osoba i visokopozicionirana članica IDS-a ovim postom, još jednim u nizu sličnih, širi netočne vijesti o meni i manipulira neistinom.

Članak 6. Zakona o sudovima kaže: "Zabranjen je svaki oblik utjecaja na donošenje sudskih odluka, a posebno svaki oblik prisile prema sucima, zlouporaba javnih ovlasti i osobnog utjecaja te korištenje medija i javnih istupanja na način suprotan načelima demokratskog društva, a koje ima za cilj utjecaj na tijek i ishod sudskih postupaka."

U svemu ovome osobito je ozbiljno to da se radi o pokušaju utjecaja na pravosuđe i trebala bi znati težinu svojih postupaka. Po tko zna koji put u usta mi stavlja laži o nečijoj djeci i javno me optužuje. Žalostno je na koji način ona koristi javni prostor za manipulacije i nisko moraliziranje.

I tužno mi je da se tako ponaša osoba koja je po struci odgajateljica. Uostalom, kako ona uopće misli da može biti moralni sudac? Osam godina je bila apsolutno nezainteresirana, kao dogradonačelnica se isključivo fotkala na prijemima. A nakon što je jasno dala do znanja da je ne zanima mjesto gradonačelnice, niti godinu dana kasnije se kandidirala.

No, ja joj ipak opraštam u nadi da će shvatiti da je zalutala u vrijeme i prostor", napisao je Zoričić. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini