IZBORNA ANALITIKA

Elena Puh Belci pobijedila na svim biračkim mjestima, ali na jednom je slavila lista Možemo za Gradsko vijeće. Otkrivamo i gdje IDS-ova kandidatkinja i Zoričić stoje najbolje

| Autor: Glas Istre
Elena Puh Belci (snimio M. MIJOŠEK)

Elena Puh Belci (snimio M. MIJOŠEK)


Rezultati po biračkim mjestima, odnosno pulskim četvrtima, prošli su bez iznenađenja. Na svakom od 51 biračkog mjesta u Puli pobijedila je Elena Puh Belci. Dakle, ne postoji dio grada, kvart, ili biračko mjesto koje joj ne leži.

Očekivano, njezin protukandidat u drugom krugu Filip Zoričić najbolje je prošao na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Centar. Naime, njegova nezavisna lista je i krenula u suradnji s lokalnim snagama iz Starog Grada na izborima za mjesne odbore. Uostalom, nije slučajno da je i izborni stožer Zoričićeve liste bio na Danteovom trgu, dakle upravo pored škole Centar.

U toj školi Zoričić je dobio 24,32 posto, ipak manje od Elene Puh Belci koja je dobila 29,34. Kandidatkinji IDS-a to je jedan od slabijih rezultata kad se gleda po biračkim mjestima, ali ne i najslabiji. Najgore je prošla na Verudi na biračkom mjestu u zgradi Tehničkog centra, gdje je dobila 27,89 posto podrške. Tamo je na drugom mjestu Sanja Radolović (SDP), koja je dobila 23,40 posto.

Najbolji rezultat Elena Puh Belci ostvarila je na Velom Vrhu, gdje je na jednom od tri biračka mjesta ostvarila čak 47,08 posto. 

Slična je situacija i s izborima za Gradsko vijeće, gdje je IDS pobijedio u 50 od 51 biračkog mjesta. Jedina iznimka je Monte Zaro, gdje je na jednom biračkom mjestu pobijedila koalicija Možemo, koja je tamo dobila 22,76 posto, a IDS i partneri 21,54.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini