NAJNOVIJEUSUSRET OUTLOOKU I DIMENSIONSU

Festivalima u Štinjanu odobreno 100 decibela


Gradonačelnik Pule odobrio je Udruzi Seasplash - Udruzi za promicanje glazbene kulture, umjetnosti i slobode izražavanja i Udruzi prijatelja obalne utvrde Punto Christo korištenje zemljišta u Štinjanu, unutar i oko same lokacije tvrđave Punto Christo, te ispred ulaza u autokamp "Puntižela", u svrhu održavanja manifestacija pod nazivom Outlook i Dimensions festivala. Dimensions festival održat će se od 29. kolovoza do 3. rujna, a Outlook od 5. do 10. rujna.

Naime, organizatori su se obratili Gradu sa zahtjevom za korištenje javne površine radi organiziranja tih festivala , a kako piše u obrazloženju, radi se o dva iznimno važna festivala "koji su izgradili mjesto u srcu ljubitelja elektroničke glazbe širom svijeta, koji svako ljeto pohode tvrđavu Punta Christo kako bi slušali nova glazbena otkrića, ali i već etablirana imena". Stoga su predložili - i dobili - odobrenje za korištenje javne površine bez naknade.

Kako piše u obrazloženju odluke, na traženoj lokaciji u svrhu održavanja manifestacije na otvorenom, dopuštena je najviša emisijska razina buke do 90 decibela do srednje više razine od 100 decibela, a to se odobrava za vremensko razdoblje u vremenu do 15 do 6 sati. Javne površine koristit će se od 20. kolovoza do 15. rujna radi pripreme festivala i dovođenja površine u prvobitno stanje nakon festivala, na odobrenim površinama oko utvrde Punta Christo. Odobrava se postavljenje pokretnih naprava i to; bina, šankova, pokretnih naprava za pružanje ugostiteljskih usluga, prodajnih štandova kao i ostalih pratećih infrastrukturnih objekata. Potom, dozvoljava se organiziranje prihvatnog centra ispred ulaza u autokamp "Puntižela" s postavljanjem pokretnih naprava. U konačnici, odobreno je korištenje dijela javne površine iznad Amfiteatra - Trg Ozad Arene. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike