"Gledajte svijet našim očima 2"

EU-projekt Videći pratitelji za 30-ak slijepih osoba u Istri

| Autor: Duška PALIBRK

Jučer je u sjedištu Udruge slijepih Istarske županije u Zadarskoj ulici predstavljen projekt "Gledajte svijet našim očima 2", kojim će se uz 485.600 kuna pristiglih iz Europskog socijalnog fonda slijepim osobama u Istri osigurati usluga videćeg pratitelja. Projekt se provodi od 1. travnja ove godine i trajat će 24 mjeseca.

- Iako obuhvaća skupinu od 30 korisnika, njihov će se broj povećati do kraja implementacije budući da dva videća pratitelja s područja Istarske županije pružaju uslugu i članovima ostalih udruga Hrvatskog saveza slijepih prilikom dolaska u Hostel ERKS u Premanturi, pojasnio je predsjednik Udruge Zlatko Kuftić.

Korištenjem vlastitog osobnog automobila, videći pratitelji prate slijepe osobe prilikom odlaska liječniku, u kupovinu i različite institucije, kao što su pošta, banka i slično.

- Hrvatski savez slijepih intenzivno radi na standardiziranju kontinuirane održive usluge videćeg pratitelja, neovisno o projektnim idejama pojedinih temeljnih udruga, istaknuo je Kuftić. Voditeljica projekta Katja Meden predstavila je ideju razvijanja socijalne usluge u pravcu zapošljavanja videćeg pratitelja slijepim osobama prilikom obavljanja sportsko-rekreativnih aktivnosti u Istri te ostalim županijama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of