PULA

Održan memorijalni turnir „Eduard Žufić“, u govornom elektronskom pikadu za slijepe

| Autor: Glas Istre
EPA

EPA


Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa, u četvrtak, 15. listopada 2020., u organizaciji Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije i Udruge slijepih Istarske županije održan je 4. ekipni i 8. pojedinačni memorijalni turnir „Eduard Žufić“, u govornom elektronskom pikadu za slijepe, u prostorijama Udruge slijepih Istarske županije u Zadarskoj 40 u Puli. 

Od ukupno 7 ekipa, 3. mjesto osvojili su predstavnici Podružnice Pazin, i to: Aldo Kalebić, Dara Paris te Saša Stanković. Druga po redu plasirala se ekipa Podružnice Buje, u sastavu: Zlatko Močenić, Iva Pučić i Đina Tončić Fonović. Prvo mjesto osvojila je ekipa Podružnice Buzet, u sastavu: Radenko Družetić, Zlatko Kuftić i Anica Todorović. 

U kategoriji B1 – natjecatelji bez ostatka vida sudjelovalo je 9 natjecatelja, od kojih se na trećem mjesto plasirao Željko Čižmešija, na drugom mjestu Ibrahim Huseini, a prvo mjesto osvojio je Radenko Družetić. 

U kategoriji B2 koju je činilo 7 natjecatelja s ostatkom vida, treće mjesto osvojio je Ivan Fonović, drugo Milan Rojnić, dok je prvo mjesto osvojio Zlatko Močenić.

Od ukupno 4 volontera udruge, koji su predstavljali kategoriju B3 – videće osobe, treće mjesto osvojila je Iva Pucić, drugo Anica Todorović, a prvo Subhija Družetić. 

Sutkinja turnira bila je Anica Todorović, logističku podršku dali su Davor Besedić, Subhija Družetić, Elena Mandić i Iva Pucić, a voditelji turnira bili su Radenko Družetić i Zlatko Kuftić.  

Memorijalni turnir održan je zahvaljujući financijskim sredstvima Općine Marčana i Općine Vrsar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater