KANDIDATKINJA IDS-a ZA PULU

ELENA PUH BELCI O SUPARNICIMA: Nekim kandidatima očito nije jasno i misle da radna mjesta nisu njihova briga

| Autor: Glas Istre
Elena Puh Belci

Elena Puh Belci


"Novo vrijeme i nove okolnosti zahtijevaju i nove metode rada i traže od nas da budemo inovativniji, brži i fleksibilniji. Naše gospodarstvo mora ići u smjeru digitalne transformacije. I zato je jedna od najvažnijih stvari koje danas želim naglasiti i koje vam mogu 100 possto obećati je da će Pula u mom mandatu napraviti jedan veliki digitalni iskorak", istaknula je kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Pule Elena Puh Belci na današnjem predstavljanju četvrte točke svog predizbornog programa - gospodarstva.  

Puh Belci je naglasila da će jačanje gospodarstva i stvaranje preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta biti apsolutni prioritet tijekom cijelog mandata.

- To je jedna od najvažnijih uloga koju Grad ima - da bude servis ljudima i da stvori uvjete za zapošljavanje i gospodarski rast, kazala je napomenuvši da "nekim kandidatima to nije očito jasno i misle kako radna mjesta nisu njihova briga. Svatko tko to kaže bježi od odgovornosti koju mora preuzeti kao gradonačelnik ili gradonačelnica".

Kandidatkinja za gradonačelnicu Pule naglasila je kako se naši gospodarstvenici od prošle godine nalaze u teškoj situaciji zbog pandemije.

- Naša je obaveza pomoći im da se što prije oporave i staviti im na raspolaganje sve raspoložive resurse. Pulskim poduzetnicima danas poručujem da u nama - u meni - imaju jakog saveznika. Uz postojeće mjere pomoći uvodimo nove programe za prevladavanje posljedica pandemije i brzi oporavak gospodarstva, proširujemo bespovratne gradske potpore i realiziramo povoljne kreditne linije, rekla je Puh Belci i najavila15 milijuna kuna potpora poduzetnicima, subvencioniranje kamata za investicije i nova radna mjesta te brojne nove EU projekte u funkciji podrške poduzetnicima i obrtnicima.

- Kroz novu financijsku perspektivu i EU proračun za razdoblje od 2021. do 2027. nastavit ćemo povlačiti bespovratna sredstva za nove kapitalne projekte koji su u funkciji podrške poduzetnicima i obrtnicima, rekla je Pih Belci i navela kako je Pula osigurala 25 milijuna kuna za moderan poduzetnički centar koji će značajno ojačati gospodarsku sliku Pule.

- Na redu su sada rekonstrukcija i opremanje postojeće zgrade Mehanike u centru Pule te ulaganja u dodatne sadržaje. To je jedna od aktivnosti kojima promičemo poduzetničke aktivnosti i radimo na njihovom umrežavanju, istaknula je Puh Belci.

- U narednim godinama realizirati ćemo novu ribarsku luku, gradsku imovinu maksimalno ćemo koristiti za razvoj gospodarstva te ćemo razvijati novi sustav javnih davanja koji ciljano stimulira gospodarski razvoj. U planu imamo i velike potpore za digitalnu transformaciju, razvoj ICT i drugih modernih tehnologija i inovacija. Jedan od najvećih iskoraka u mom mandatu bit će na području digitalizacije. U planu je osnivanje IT kampusa u Puli kao jedinstvenog edukacijskog centra koji će biti na raspolaganju istarskim IT tvrtkama, ali i tvrtkama iz ostalih dijelova Hrvatske i EU-a, zaključila je Elena Puh Belci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater