POČINJU DANI OTVORENIH VRATA AGROTURIZAMA

Domaća kuhinja svake subote i nedjelje u studenom


Agencija za ruralni razvoj Istre tijekom studenog organizira 9. Dane otvornih vrata agroturizama Istre. Za posjetitelje započinju predstojeći vikend 3. i 4. studenog i traju do 25. studenog. Novost u ovogodišnjem izdanju manifestacije jesu direktne rezervacije telefonom u agroturizmima, a ne više putem linka s web stranice AZRRI-a.

Obrok spravljen od domaćih namirnica i poslužen u ugodnom ambijentu moći će se dobiti po popularnoj cijeni od 95 kuna. Nudi se jelovnik sa sezonskim namirnicama koji uključuje aperitiv, predjelo, glavo jelo, prilog, salatu i desert.

Uključeni agroturizmi su: Botra Marija - OPG Bratulić u Svetom Petru u Šumi, agroturizam Cerovac - OPG Načinović iz Nedešćine; agroturizam Dušani - OPG Dušani, agroturizam Giovanna Allegra - OPG Mekiš iz Šumbera, agroturizam Montižel - OPG Pincin iz Završja, agroturizam Ograde - OPG Šajina iz Katuna Lindarskog, agroturizam Pineta - OPG Radićanin iz Svetog Martina, agroturizam SIA - OPG Cetina u Guranu, agroturizam Stara štala - OPG Merklin iz Boruta, agroturizam Štefanić - OPG Štefanić.

- Ovom manifestacijom spajamo tradicijsku istarsku kuhinju s modernim trendovima u gastronomiji, istako je Igor Merlić, direktor AZRRI-a. U sklopu manifestacije održat će se i foto natječaj "Biram najbolji agroturizam", a gostima će na raspolaganu biti i bicikli koje će moći koristiti nakon objeda, rekao je Merlić podsjetivši kako je rezervacija obavezna.

Dani se organiziraju pod pokroviteljstvom Turističke zajednica Istarske županije i Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Pula.

Ovaj projekt AZRRI-ja značajan je doprinos projektu Istra eko regija, smatra, jer na najbolji način predstavlja što se uzgaja na istarskom poljoprivrednim gospodarstvima.

Insistiramo na kvaliteti ponude i domaćim namirnicama, ističe Ezio Pinzan pročelnik županjskog odjela za poljoprivredu. Cilj nam je prodaja domaćih proizvoda na kućnom pragu, a ova je manifestacija najbolji način valorizacije i prodaje domaćih proizvoda rekao je Pinzan naglasivši kako za eko-agroturizam u kojem se nude ekološki uzgojene namirnice u Europi vlada veliko zanimanje gostiju. (G.I.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini