VELIK ODAZIV

DAN OTVORENIH VRATA MEDICINSKE ŠKOLE: Samo u prvih 40 minuta u školu stiglo 220 učenika i njihovih roditelja!

Medicinska škola ove godine upisuje čak 96 učenika u tri zanimanja: jedan razred dentalnih tehničara, dva razreda medicinskih sestara/tehničara opće njege i jedan razred fizioterapeutskih tehničara, a primalje neće upisivati

| Autor: Doria Mohorović
Za ulazak u školu čekalo se u redu (Foto Ivan Žagar)

Za ulazak u školu čekalo se u redu (Foto Ivan Žagar)


Danu otvorenih vrata u pulskoj Medicinskoj školi odazvao se velik broj zainteresiranih osmaša i njihovih roditelja. Samo u prvih 40 minuta stiglo je čak 220 ljudi! Učenici koji ove godine završavaju osnovnoškolsko obrazovanje i odlučuju gdje nastaviti školovanje, imali su priliku obići školu, informirati se o programima i aktivnostima te o uvjetima upisa.

Podsjetimo, Medicinska škola ove godine upisuje čak 96 učenika u tri zanimanja: jedan razred dentalnih tehničara, dva razreda medicinskih sestara/tehničara opće njege i jedan razred fizioterapeutskih tehničara, a više neće upisivati primalje, saznajemo od ravnatelja škole Ivana Žagara. Pričajući o Danu otvorenih vrata, pojasnio je da su po dva nastavnika bila zadužena za vođenje grupa od po 25 roditelja i učenika, a svaka je skupina na raspolaganju imala pola sata za obilazak cijele škole.
O radu škole, o smjerovima i uvjetima upisa okupljeni su mogli saznati kroz Powerpoint prezentaciju u jednoj od općeobrazovnih učionica. Tom su prilikom pogledali i promotivni film o školi koji su pripremili za ovu školsku godinu.

Učenici i roditelji potom su obišli dva kabineta zdravstvene njege za medicinske sestre i dva kabineta za fizioterapeute gdje su ih dočekali strukovni nastavnici i po dvoje učenika iz svakog smjera, odjeveni u kute.

Više u tiskanom izdanju Glasa Istre od četvrtka, 12. svibnja

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini