ZAVRŠIO EU PROJEKT "ĐIR PO PULI"

David Skoko i mladi kuhari prezentirali zdrava jela za školske kuhinje: marinadu od trilja, salatu od folpi, inćune...

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


U pulskoj Komunalnoj palači održana je završna konferencija EU projekta "Đir po Puli". Riječ je o projektu realiziranom u partnerstvu Grada Pule s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, a u cilju promicanja zdravih navika i zdravlja djece predškolske i školske dobi.

Tim povodom chef David Skoko je uz pomoć mladih kuhara prezentirao neka od jela napravljena s manjim utroškom soli, a naglasak je bio na vrstama riba koje se rjeđe mogu pronaći na tanjurima, no jednako su ukusne i kvalitetne.
Jela iz kojih se kombinacijom okusa nastojao izvući maksimalan potencijal su marinada od trilja s narančom, salata od folpi, savor od morskog psa, slani inćuni, čips od kosti trilje, confit od palamide, marinirane tikvice, krema od špinata i feta sira te krema od karfiola i tartufa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter