INSPIRIRAJ SE!

Danas u Rojcu otvaraju izložbu "Od droge jači": MLADI PULSKI TEHNIČARI INSPIRIRANI 3D TEHNOLOGIJOM

| Autor: Lara BAGAR
Učenici Filip Latinčić i David Paić na "Inspiriraj se!"

Učenici Filip Latinčić i David Paić na "Inspiriraj se!"


Veselo i živo, a nadasve poučno i inspirativno bilo je proteklog tjedna u Zagrebu na štandu Tehničke škole iz Pule i Regionalnog koordinatora Istarske županije za europske programe i fondove, gdje su učenici Filip Latinčić i David Paić pokazali što se sve radi s 3D tehnologijom.

Manifestaciju "Inspiriraj se!" organizira Agencija za mobilnost i programe EU-a, održana je u Kongresnom centru Forum, a cilj je budućim sudionicima programa Erasmus+ pokazati primjere dobre prakse korištenja EU-fondova.

Pulska Tehnička škola, naime, sudjeluje u europskom projektu "3D for VET" čiji je vodeći partner Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove. U sklopu toga dobila je 3D printer i skener.

Ciljevi projekta su korištenje suvremenih tehnologija u praksi da bi učenici strukovnih tehničkih škola imali bolju poziciju na tržištu rada i bili ukorak sa suvremenom tehnologijom.

Mladi pulski tehničari aktivni su i na drugim poljima. U Mjesecu borbe protiv ovisnosti danas će u 18 sati u Dnevnom boravku Rojca otvoriti izložbu učeničkih radova pod nazivom "Od droge jači". Izložba se može razgledati svaki dan od 9 do 21 sat, a ovime učenici žele potaknuti na razmišljanje i mlade i stare o problemima ovisnosti u našem gradu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater