KRAJ NEUGLEDNE GRAĐEVINE

DANAS SE UKLANJA TAXI KUĆICA podno gradskih zidina


Taksi stanica u blizini Giardina uklonit će se danas, doznajemo iz Grada Pule. Po uklanjanju postojeće građevine, a radovi su ustupljeni izvođaču, društvu Kapitel d.o.o. iz Žminja, taj će se prostor privremeno parterno urediti. Njegova konačna namjena, kao i način konačne obrade, bit će predmetom cjelovitog promišljanja prostora Giardina i kontaktnog područja.

- U gradu bogate kulturne i povijesne baštine, posebice izražene u starogradskoj jezgri, kontinuirano se provode aktivnosti kojima je cilj u optimalnoj mjeri valorizirati vrijednosti prostora. U tom je kontekstu razmatrana i lokacija postojeće taksi stanice, koja u naravi predstavlja neuglednu građevinu smještenu ispred samih gradskih zidina, zbog čega će se pristupiti njenom uklanjanju, navode iz Grada Pule, dodajući da je za potrebe organiziranja auto taksi prijevoza na Giardinima osigurana privremena građevina - kiosk, koji je za tu svrhu ustupljen na korištenje Udruženju obrtnika Pule.

Ova lokacija predstavlja privremeno rješenje s obzirom da se, kako je već i najavljivano, u narednom periodu planiraju aktivnosti na cjelovitom uređenju Giardina kada će se preispitivati svi postojeći i buduće planirani sadržaji na tom prostoru pa tako i navedeni sadrža. (B. P.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter