POVRATAK VOJSKE

FOTO GALERIJA/DANAS I SUTRA BESPLATNI VOJNIČKI GRAH NA KAROLINI te izložba taktičko-tehnički zbora naoružanja i opreme 

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ


U vojarni je predviđen razmještaj oko 140 pripadnika Hrvatske vojske djelatnika novog Središta za besposadne zrakoplovne sustave, zatim Opslužništva vojarne Zapovjedništva za potporu koje će se izmjestiti s dosadašnje lokacije u luci Vargarola te razvojna jezgra 4. pričuvne pješačke pukovnije Hrvatske kopnene vojske

 

Vojarna Hrvatski branitelji Istre smještena u prostorima bivšeg vojnog aerodroma u Valturi, svečano se otvara danas. Na svečanosti će nazočiti potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov. U vojarni je predviđen razmještaj oko 140 pripadnika Hrvatske vojske djelatnika novog Središta za besposadne zrakoplovne sustave, zatim Opslužništva vojarne Zapovjedništva za potporu koje će se izmjestiti s dosadašnje lokacije u luci Vargarola te razvojna jezgra 4. pričuvne pješačke pukovnije Hrvatske kopnene vojske. Projekt povratka Hrvatske vojske u Pulu realiziran je u suradnji Ministarstva obrane s lokalnom zajednicom, Gradom Pulom i Istarskom županijom. 

 

U povodu povratka Hrvatske vojske u Pulu u petak, 15. studenog od devet do 17 sati i subotu, 16. studenog od devet do 15 sati na parkiralištu Karolina ispred Arene u Puli bit će izložen taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme. Pripadnici Hrvatske vojske tom će prilikom podijeliti Puležanima i vojnički grah koji će se dijeliti u petak od 12 do 13 sati te u subotu od 14 do 15 sati.

U petak u podne održat će se vojno-akrobatski ceremonijalni program Počasno-zaštitne bojne na Karolini, dok će prije toga u vojarni Hrvatski branitelji Istre biti održana prezentacija "Središta za besposadne zrakoplovne sustave", za predstavnike medija.

Istog dana otkriti će se spomen-obilježje u znak sjećanja na prelet MiG-om pilota pukovnika Danijela Borovića s pulskog aerodroma 1991. godine. Spomen-obilježje smješteno je uz avion MiG-21, koji se nalazi na ulazu u vojarnu Hrvatski branitelji Istre.

Svečanost otvaranja vojarne bit će uveličana i otkrivanjem amblema vojarne Hrvatski branitelji Istre te polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja četvorici pripadnika HV-a i MUP-a koji su poginuli prilikom razminiranja vojarne 1991. godine. 

Jazz koncert

Nakon toga održat će se središnja svečanost odnosno obilazak i imenovanje prostorija Središta za besposadne zrakoplovne sustave te prezentacija njihove opreme.

Tijekom poslijepodneva uzvanici i gosti posjetit će taktičko-tehnički zbor na parkiralištu ispred Arene. Svečanost završava u subotu večernjim koncertom Jazz Orkestra Oružanih snaga u Domu Hrvatske vojske u Puli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter