POVODOM OTVARANJA VOJARNE Hrvatski branitelji Istre

Na Karolini sutra i prekosutra izložba naoružanja i opreme. TENK JE VEĆ TU, a stižu oklopna vozila, samohodna haubica i ophodni brod Cavtat

| Autor: Portal GlasIstre.hr
Milivoj MIJOŠEK

Milivoj MIJOŠEK


Svečanost povodom otvaranja vojarne Hrvatski branitelji Istre u Puli održat će se u petak, 15. studenog 2019. Svečanosti će nazočiti potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov. 

a

U vojarni u Puli predviđen je razmještaj oko 140 pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika novog Središta za besposadne zrakoplovne sustave, zatim Opslužništva vojarne Zapovjedništva za potporu koje će se izmjestiti s dosadašnje lokacije u luci Vargarola te razvojna jezgra 4. pričuvne pješačke pukovnije Hrvatske kopnene vojske. Projekt povratka Hrvatske vojske u Pulu realiziran je u suradnji Ministarstva obrane s lokalnom zajednicom, Gradom Pulom i Istarskom županijom.

Povodom povratka Hrvatske vojske u Pulu u petak, 15. studenog od 9 do 17 sati i subotu, 16. studenog od 9 do 15 sati na parkiralištu Karolina ispred Arene u Puli bit će izložen taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme.

Uz brod Hrvatske ratne mornarice OB-03 “Cavtat”, bit će izložena i borbena oklopna vozila Patria i MRAP, tenk M-84, samohodna haubica PzH 200, HMWVI, Robot thEODor, dekontaminacijska postaja, vojne odore, samokresi, puške, strojnice, snajperi, bacači granata, roniteljska oprema, alpinistička oprema, padobranska oprema i dr.

Također, u petak, 15. studenog na parkiralištu Karolina ispred Arene u Puli, s početkom u 12.00 sati Počasno zaštitna bojna izvest će vojno-akrobatski ceremonijalni program.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini