DHMZ

Zbog olujnog juga i kiše upaljen CRVENI METEOALARM ZA ISTRU: U noći sa subote na nedjelju obilna kiša


Zbog jakog i olujnog juga i kiše na veliko dijelu obale i zaleđu, Državni hidrometeorološki zavod objavio (DHMZ) u nedjelju je oglasio narančasti, odnosno crveni meteoalarm, a glavnina kiše očekuje se u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Tijekom jutra i prijepodneva uz Jadran je puhalo snažno jugo jačine između 50 i 100 kilometara na sat, a najjače je bilo na jugu Dalmacije. U prekidu su pojedine trajektne, brodske i katamaranske linije.

Crveni meteoalarm upaljen je za Istru, riječku, gospićku i kninsku regiju dok je narančasti alarm upaljen za sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

U nastavku dana u Hrvatskoj bit će pretežno oblačno, povremeno s kišom, glavninom na Jadranu i predjelima uz njega gdje će mjestimice biti obilna, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme.

U Slavoniji i Baranji kiša se očekuje uglavnom prema kraju dana.

Zbog olujnog vjetra u prekidu su pojedine trajektne, brodske i katamaranske linije.

Za Splitsko područje u prekidu su: trajektna linija Trogir-Drvenik Veli-Drvenik-Mali; trajektna linija Sućuraj-Drvenik; trajektna linija Sumartin-Makarska; trajektna linija Split-Vela Luka-Ubli u prekidu od 18 sati; katamaranska linija Milna-Rogač-Split; katamaranska linija Vis-Split; katamaranska linija Korčula-Hvar-Split; katamaranska linija Jelsa-Bol-Split; katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; brodska linija Komiža-Biševo.

Na Riječkom području: trajektna linija Lopar-Valbiska; trajektna linija Porozina-Brestova; katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka; katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka; brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Na Zadarskom području: trajaketna linija Zadar-Iž (Bršanj); brodska linija 431A Zadar-Preko; katamaranska linija Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj;   katamaranska linija Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist bez pristajanja u luke Molat i Brgulje.

Za Šibensko područje: trajektna linija Šibenik-Kaprije-Žirje; brod na liniji Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice plovi bez pristajanja u Prvić Luku.

Na Dubrovačkom području: brzobrodska linija Ubli (Lastovo)-Korčula-Polače(Mljet)-Sobra(Mljet)-Šipanska luka-Dubrovnik. Zbog loših vremenskih uvjeta koji vladaju na južnom Jadranu, otkazana je večerašnja linija Dubrovnik-Bari (Italija), te se putovanje prebacuje za utorak, 30. listopada, sa polaskom u 10 sati.

Zbog olujnog juga samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica, a obilazno se za ostale skupine vozila vozi starom cestom kroz Gorski kotar.

Zbog kiše i jakog vjetra vozi se uz ograničenja brzine na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče na cijeloj dionici između Otočca i Karamatića, te na autocesti A10 na dionici od Čarapina do čvora Ploče. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini