NOVE DONACIJE Iz programa "Briga za lokalnu zajednicu":

CALUCEM PODIJELIO DAROVE PRIJE DJEDA BOŽIĆNJAKA: Nova kućica za igru u vrtiću Zvončići i besplatna obuka prvašića neplivača u Plivačkom klubu Arena

Program "Briga za lokalnu zajednicu" na koji su u Calucemu izuzetno ponosni, provodi se već duže od deset godina. Raznim donacijama i sponzorstvima podržavaju razvoj lokalne zajednice u Puli i šire, pomažući širokom spektru institucija, što uključuje obrazovne, zdravstvene, kulturne i dobrotvorne ustanove, kao i sportske klubove

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Novo igralo u dvorištu vrtića na Stoji

Novo igralo u dvorištu vrtića na Stoji


Kraj godine i božićno-novogodišnji blagdani tradicionalno su onaj dio godine u kojem se, uz mnogo drugih stvari, veselimo i darovima, no da je za dobra djela, kao i za darove namijenjene prije svega najmlađima uvijek pravo vrijeme, dokazao je ovih dana novim dvjema donacijama pulski Calucem. Svojim donacijama, kao i dosad, iz te tvrtke žele pokazati da misle na potrebe najmlađih u lokalnoj zajednici te da u toj zajednici žele aktivno pridonositi podizanju kvalitete života. Jedna od dviju novih donacija otišla je u Dječji vrtić Mali svijet, a druga u Plivački klub Arena.

Vrtić u prirodi

Dječji vrtić Mali svijet jedna je od triju predškolskih ustanova kojima je osnivač Grad Pula, a obuhvaća osam objekata u kojima je smješteno 30 jasličkih i vrtićkih skupina s petstotinjak upisane djece. Jedan od tih vrtića su i Zvončići, mali područni vrtić smješten u stambenoj zgradi o Osječkoj ulici u pulskom naselju Stoja. Taj vrtić pohađa petnaestero mališana koji zajedno sa svojim odgajateljicama sudjeluju u programu "Vrtić u prirodi" koji je osmišljen na način da djeca u neposrednom kontaktu s prirodom, aktivnim istraživanjem i učenjem steknu vrijedna iskustva, znanja i vještine.

Program omogućuje učenje djece o prirodi, u prirodi i za očuvanje prirode te razvija ekološku osjetljivost djece i njihovu spremnost na praktično djelovanje. Upoznaju prirodu čime je uče voljeti i cijeniti u svim njezinim oblicima. Kako taj vrtić ima i malo dvorište, rodila se ideja da se ono oplemeni igralom uz koje bi boravak na otvorenom mališanima bio uzbudljiviji i zabavniji. U potrazi za donacijom uprava vrtića obratila se tvornici cementa Calucem, jer su ga prepoznali kao odgovornu tvrtku koja ulaže u zajednicu i tijekom listopada u dvorištu vrtića, na veliku radost djece, montirana je drvena kućica.

Ovaj poklon svakodnevno veseli vrtićke mališane, koje potiče na osmišljavanje novih i zanimljivih igara u dvorištu vrtića, a kako se radi o velikom i kvalitetnom igralu, bit će na raspolaganju i budućim generacijama Zvončića.

Hrvatska pliva

Donaciju Calucema dobio je i Plivački klub Arena i to za provedbu programa pod nazivom "Hrvatska pliva", koji provode već sedmu godinu zaredom i to pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Grada Vodnjana i Općine Fažana.

Foto

Obuka će obuhvatiti 1.200 najmlađih osnovaca iz Pule, Fažane i Vodnjana

Program se realizira tijekom rujna, listopada, studenog i prosinca a obuhvaća čak 1.200 djece prvih i drugih razreda pulskih osnovnih škola te osnovnih škola Fažana i Vodnjan. Jednostavnim testom utvrdi se koliko su djeca vješti plivači, a svima onima za koje se pokaže da su neplivači ili slabiji plivači omogućava se besplatna obuka u trajanju od 18 sati koju, kao i čitav program, provode iskusni Arenini treneri Zvjezdana, Sanjin, Stefani i Ana. Mali polaznici imaju priliku naučiti pravilne tehnike plivanja, upoznati se s plivanjem kao sportom te biti usmjereni na zdrav način života i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Korisno je to i za zajednicu u kojoj se bitno smanjuje broj neplivača, a Plivački klub Arena kroz ovaj projekt svima pokušava približiti plivanje kao jednu od najzdravijih sportskih aktivnosti. Upravo to je i jedan od fokusa Calucema, tvrtke koja svoje vrijednosti svakodnevno promiče kroz društveno odgovorno poslovanje. Program "Briga za lokalnu zajednicu" na koji su u Calucemu izuzetno ponosni, provodi se već duže od deset godina. Ideja programa je raznim donacijama i sponzorstvima podržavati razvoj lokalne zajednice u Puli i šire. U sklopu programa dodjeljuju se donacije i sponzorstva širokom spektru institucija, što uključuje obrazovne, zdravstvene, kulturne i dobrotvorne ustanove, kao i sportske klubove.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum