NAJNOVIJEFET "DR. MIJO MIRKOVIĆ"

BESPLATNE RADIONICE Kako upravljati kućnim budžetom i u što investirati

Arhiva

Predavanja se održavaju u dvorani 404 na FET-u i traju od 17 do 20 sati, a prijaviti se treba do sutra u 15 sati

Pozitivne prošlogodišnje reakcije građana potvrdile su potrebu širenja financijske pismenosti te potaknule profesore s Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" da ponove ciklus besplatnih radionica "Osobne financije - upravljanje kućnim budžetom". Niz od pet tematskih izlaganja, lako razumljivih i pristupačnih svim zainteresiranima, bez ikakvih predznanja i akademskog obrazovanja, počinje ovog petka, 15. veljače, a teme i predavače novinarima su jučer predstavili prof. dr. sc. Dean Učkar, voditelj radionice, te izv. prof. dr. sc. Manuel Benazić, prodekan za znanstveno-istraživački rad na FET-u.

Prof. Učkar na prvoj radionici u petak na predavanju "Važnost uravnoteženog osobnog budžeta" govorit će o osobnim financijskim izvješćima, upravljanju novčanim primicima i izdacima, važnosti vremenske vrijednosti novca te financijskom planiranju. U ponedjeljak, 18. veljače, o bankovnom financiranju i štednji govori izv. prof. dr. sc. Marta Božina Beroš, a predstavit će vrste i karakteristike bankarskih usluga, trendove i aktualno stanje kredita i depozita te pojasniti rizičnost kreditno-depozitnih poslova. U srijedu, 20. veljače, izv. prof. dr. sc. Manuel Benazić govorit će o osobnim investicijama, vrstama i karakteristikama investicijskih fondova i ulaganjima u osiguravajuća društva.

Pregled hrvatskog tržišta kapitala, planiranje umirovljenja i mirovinski fondovi te ulaganja u njih teme su o kojima će u četvrtak, 21. veljače, govoriti Ivan Mučnjak, voditelj direkcije za praćenje zaštite potrošača i edukaciju u HANFA-i. Posljednje predavanje u petak, 22. veljače, na temu "Porezna pismenost i proračun" vode prof. dr. sc. Sandra Krtalić i Rozana Banković Stupar, financijska analitičarka i voditeljica prodaje u tvrtki COIN. Polaznicima će biti objašnjeni porezni oblici za fizičke osobe, obračun i plaćanje poreznih obveza te prikaz i tumačenje proračuna na lokalnoj razini.

Predavanja se održavaju u dvorani 404 na FET-u i traju od 17 do 20 sati, a prijaviti se treba do sutra u 15 sati, ispunjavanjem web obrasca na https://goo.gl/forms/3tNzUZS4bJZVSecr, telefonom na 052/377-004 ili mailom na fet-radionice2019@unipu.hr. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam