Subotnja utrka sa startom ispred Arene

3. PULA MARATON Petsto sudionika trčat će 5, 10 i 21 kilometar, uz svjetlosne instalacije

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(snimila Mirjana Vermezović Ivanović)

(snimila Mirjana Vermezović Ivanović)


Pandemiji usprkos, u centru grada sutra se održava 3. Pula Maraton, u organizaciji karlovačkog Atletskog kluba Maraton 2000, ISTRuna i Turističke zajednice Pule, uz pokroviteljstvo Grada. Start je u 20 sati ispred Arene, gdje će biti i cilj.

Bit će nekoliko utrka na stazama dugim pet, deset (X-ica) i 21 kilometar (polumaraton). Manifestaciju su jučer na Forumu predstavili direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj, gradonačelnik Filip Zoričić, predsjednik AK-a Maraton 2000 Robert Franjković i Marko Bolković iz udruge Sonitus, odnosno festivala Visualia.

Trkači iz cijele Hrvatske

Velik je interes sudionika, koji će startne brojeve moći preuzeti u subotu na Portarati od 9 do 19 sati (uz kotizaciju od 100 do 250 kuna). Prijavilo se čak 800 trkača, međutim, zbog epidemioloških mjera broj sudionika ograničen je na 500, rekao je Franjković.

- Prijavili su se ljudi iz cijele Hrvatske. Ove godine više je stranih trkača nego lani, što kazuje da pandemija polako jenjava. Trčat će se kroz centar Pule, preko Foruma i Portarate, Ulicom 43. istarske divizije, Partizanskim putem, uobičajenim dionicama kojima se trčalo i dosad, rekao je Franjković.

Bolković je kazao da su ove godine, u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom, pojačali svjetlosne instalacije koje će se nalaziti na 10-ak lokacija.

- Imamo drugačiji koncept, pojedini mračni dijelovi grada bit će osvijetljeni, a neke instalacije bit će dekorativne, najavljuje Bolković.

Oživjeti stari grad

Zoričić je kazao da je pulski maraton jedna lijepa priča koju nastavlja i nova gradska uprava.

- Drago mi je da se trči kroz stari grad. Start i cilj je u Areni i tu je simbolika: želimo privući Puljane u grad, oživjeti stari grad i zimi i nadam se da je ovo jedan lijep početak, rekao je Zoričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum