(NE)PROPISNO PARKIRANJE

Redovne "čestitke" pod brisačima ispred mesnice Libero

| Autor: Doria Mohorović i Petra Stefanović
Kaznu je dobio i dostavljač (Snimila: Doria Mohorović)

Kaznu je dobio i dostavljač (Snimila: Doria Mohorović)


Kupci poznate pulske mesnice Libero na Kaštanjeru, koji obično u kupovinu na to mjesto dolaze automobilima, već su duže vrijeme na udaru gradskih komunalnih redara i pauka. Naime, u Ulici Frane Barbalića, gdje se nalazi mesnica, već duže vrijeme svakodnevno patroliraju komunalni redari i "pauk" vozila, izdajući kazne za nepropisno parkiranje, kako nam kažu građani, gotovo svakih nekoliko minuta. Pa tako korisnici mesnice koji su parkirali izvan obilježenih parkirališnih mjesta redovito pronalaze kazne pod svojim brisačima. Kako bi izbjegao nezadovoljstvo svojih kupaca, Slobodan Libero Tupajić, vlasnik mesnice, više je puta kupcima i dostavljačima - platio kaznu za parkiranje.

Prošlog mjeseca kaznu od 30 eura dobio je i dostavljač PPK karlovačke mesne industrije dok je iskrcavao robu iz kamiona.

- Nitko nas, niti djelatnike mesnice, niti mene kao vozača, nije opomenuo da ne smijem ovdje stati. Bilo je to nekoliko minuta. Baš djeluje podlo, priča nam dostavljač pred mesnicom.

Ovim razvojem događaja ogorčen je i sam Libero.

(Snimila: Doria Mohorović)Slobodan Libero Tupajić (Snimila: Doria Mohorović)

- Jedna gospođa mi je pokazala da je dobila kaznu od 20 eura, a jedva je odvojila novce za meso. Da ljudi ne bi negodovali i ljutili se, što drugo napraviti nego izvaditi novce i platiti joj kaznu, rekao je Libero.

- Treba sankcionirati one koji puste auto pa idu u gostionu. Naravno da netko mora držati red, ali da se kažnjava ljude koji su došli ovdje na pet minuta. A ovo je i sporedna cesta. Dolaze mi tjerati ljude, to je tragedija, dodaje Libero, napominjući da ovaj problem traje već nekoliko godina.

Libero se pita zašto komunalni redari i pauk nisu prisutni u Rizzijevoj ulici na Vidikovcu, kraj pekare, mesnice i trgovine, ili u Krležinoj ulici gdje je pravi izazov proći ulicom zbog automobila parkiranih s obje strane ulice koji se zaustavljaju po kruh.

- Jednog jutra pauk je bio parkiran na vrhu ulice iznad mesnice, čekali su da se nabere auta, pa su se onda spustili, kaže Libero. Na pitanje misli li da je ciljano napadnut, Libero odgovara: "A što drugo pomisliti, ako netko svaki dan dolazi baš ovdje?"

Prodavačica mesnice potvrđuje ove tvrdnje.

- Svako jutro dolazi pauk, odmah lete iz kamiona da čim prije uslikaju auto i stave kaznu. Kupci budu brzo gotovi, manje od pet minuta provedu u mesnici, pogotovo ako nije gužva. Bez obzira na to što su na automobilu uključili sva četiri žmigavca, automatski im stavljaju kazne. Dolaze svakih 15 minuta, kaže prodavačica, dodajući da kažnjavaju i kupce pred samo zatvaranje mesnice. Dugogodišnji kupac također priča kako je dobio kaznu, iako se u mesnici nije zadržao duže od tri minute.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter