sve je spremno za spektakl

FOTOGALERIJA / Dua Lipa "zapalila" Pulu. Ogromni redovi ispred Arene. Evo što kažu obožavatelji iz Hrvatske i svijeta

| Autor: Mihael Stojanović


Dua Lipa večeras nastupa pred prepunom pulskom Arenom u sklopu svoje turneje "Radical Optimism". Pula je nakon Berlina druga stanica na turneji koja će nastaviti putem drugih svjetskih metropola. Tisuće obožavatelja u redovima je stajalo još od 16 sati iako su se ulazi otvorili u 19 sati.

Organizator NuCoast Concerts Croatia ima za ovaj koncert rigorozna i neobična pravila: dopušten je unos samo prozirnih torbi i vrećica određenih dimenzija; 30x15x30 cm, dok prozirne vrećice sa zatvaračem ne smiju biti veće od 3.7 litara, a također su i zagradili jedan dio Amfiteatra kako bi onemogućili poglede što je mnogima estetski neprihvatljivo. 

Ulaznice su se prodavale po početnoj cijeni od 79 eura i više no većina publike ne smatra to visokom cijenom. Jedna djevojka iz publike kazala je, "skupo je, al' što ćeš, moram." Iako se u publici može vidjeti malen broj stranih posjetitelja, većina su i domaći ljubitelji ove pjevačice. Jedna strankinja koja je tražila tko bi kupio njezinu ulaznicu, u prolazu je prokomentirala kako Hrvatska ima normalne cijene. Karte za koncert nisu, doduše, kao što se mislilo, bile rasprodane do oko početka koncerta, unatoč velikoj gužvi, rekli su nam na blagajni.

Riječi posjetitelja

Marko Šimunović iz Ljubljane kaže kako nije prvi put u Puli no da su ovaj put došli zbog kćeri Lare koja izvodi nastupe prema Duinoj koreografiji.

- Nisam iznenađen tolikom posjećenošću jer je Dua Lipa vrlo popularna u regiji. Cijenu smještaja nije komentirao, no kaže da za njih troje nije skupo.

- S društvom sam došao na koncert. Slušam Dua Lipu, tko ju ne sluša? Ona je svima poznata megazvijezda, kratko je prokomentirao Stefan Faraguna iz Labina.

Kuba, Danijel i Kasper iz Poljske imaju samo riječi hvale za našu domovinu

- Platili smo 40 eura za avionsku kartu iz Poljske do Pule, a za smještaj nas osam je izdvojilo 90 eura po osobi. Nije nam prvi put u Hrvatskoj; samo je jedan iz ekipe prvi put ovdje. Kuba je bio u Hrvatskoj četiri puta, a u Puli dva puta. Pulu ne smatra skupom destinacijom; "nije skupo, prihvatljivo je", istaknuo je te nadodao za kraj da je Hrvatska  do sada najbolja zemlja koju su posjetili.

- Nismo znali da je ovdje koncert, nismo došli zbog toga, ali je ispala koincidencija pa smo došli usput poslušati, kazali su Poljaci.

Pekarnice, kafići i slastičarnice u blizini Amfiteatra rade punom parom, privlačeći brojne fanove, a u jednom obližnjem kafiću se čak puštala glazba Dua Lipe, što je dodatno doprinosilo atmosferi. Neki kafići su se potrudili da povećaju kapacitet, izvlačeći dodatne stolove i stolice kako bi ugostili što više ljudi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter