zaštitni znak pulskih groblja

Povodom Dana planeta Zemlje komunalno društvo Monte Giro zasadilo 16 mladih čempresa

| Autor: Glas Istre
(Foto: Monte Giro)

(Foto: Monte Giro)


Povodom Dana planeta Zemlje 22.4. komunalno društvo Monte Giro zasadilo je 16 mladih čempresa piramidalisa na grobljima grada Pule, i to 6 čempresa na mjesnom groblju u Štinjanu, te 10 čempresa na Mornaričkom spomen groblju.

(Foto: Monte Giro)(Foto: Monte Giro)

Ovime komunalno društvo Monte Giro nastavlja pridonositi ozelenjavanju grada, te je u posljednje 2 godine zasadilo ukupno 48 mladih čempresa na grobljima grada Pule, sa odlučnošću da će sa sadnjom mladih stabala nastaviti i dalje. Posebna pozornost pritom se posvećuje očuvanju stoljetnih drvoreda čempresa koji su zaštitni znak pulskih groblja.

(Foto: Monte Giro)(Foto: Monte Giro)

Čempres ima bogato simboličko značenje. U grčkoj mitologiji, čempres je povezan s Apolonom i smatra se simbolom tuge. Osim toga, čempres je poznat i kao "stablo uskrsnuća" i povezan je s Hadom, grčkim bogom podzemlja. U mnogim kulturama, čempres se koristi u obredima i ritualima povezanima sa smrću i uskrsnućem, simbolizirajući trajnu vezu između života i smrti. Čempres se također smatra stablom života zbog svoje dugovječnosti i zimzelenih listova koji simboliziraju besmrtnost.

(Foto: Monte Giro)(Foto: Monte Giro)

Monte Giro je zbog svoje predanosti za brigu o okolišu od 2023. godine nositelj Zelenog certifikata -  "gradimo zelenu budućnost zajedno".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum