posjet redakciji glasa istre

FOTO & VIDEO / Nešto drukčiji školski sat: Učenici OŠ Centar naučili kako se stvaraju novine i piše novinarski članak

| Autor: Tea Tidić


Redakciju Glasa Istre danas su posjetili učenici 5.a, 5.b i 6.a razreda Osnovne škole Centar. S njima su bile učiteljice Borka Sladonja i Sonja Perković, a došli su posjetiti sjedište najvećeg istarskog medija u sklopu izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje.

Ian Dobrić, učenik 6.a razreda rekao nam je da njegov tata svaki dan čita Glas Istre:

- Ponekad čitam Glas Istre, a najviše volim čitati o sportu i filmu, kaže Ian, a Luka Ilić učenik 5.a razreda, kaže da bi volio čitati novine Glas Istre. To je prvi put učinio u našoj redakciji - a kad je prolistao tiskano izdanje, rekao nam je da mu se najviše sviđa prilog Ružmarin.

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Anja Tripković, učenica 5.a razreda, kaže da ponekad čita vijesti, uglavnom na internetu.

- Volim čitati o životinjama, a podjednako volim čitati na kompjuteru i na papiru, kaže Anja.

Učenik 5.a razreda Karlo Ausenak Tanger kaže da redovno čita tiskano izdanje Glasa Istre.

- Čitam Glas Istre svake subote i nedjelje kod none u Medulinu. Nona svaki dan čita tiskano izdanje Glasa Istre koje ja preuzmem kod portuna, gdje nam dostavljaju u sklopu pretplate. Krenuo sam čitati ovaj dnevni list otkako se nona pretplatila na Glas Istre prije dvije godine. Moja je nona uvijek brinula da idem po Glas Istre i meni je to zabavno. Uskoro slavim 12 godina što znači da čitam Glas Istre od svoje devete godine, kaže Karlo.

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

- S obzirom da smo grupa Građanskog odgoja i obrazovanja, i obrađujemo temu medija, željeli smo vidjeti kako mediji dišu iz prve ruke, doznati nešto o novinarskom radu i možda potaknuti učenike da jednog dana postanu dio redakcije Glasa Istre, rekla nam je učiteljica Borka Sladonja.

Dvadesetak učenica i učenika obećalo nam je da će u školi, na satu Građanskog odgoja napraviti svoje vlastite papirnate novine u kojima će pisati o projektu "Djeca Uljanika", koji je u planu za svibanj ove godine.

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Anja Tripković nam je rekla da bi pisala o kukcima, a Luka Čičak, Ivan Macan, Monika Baškarad i Nejla Sejdić (koja se inače bavi nogometom) bi pisali o sportu, Armando Glasnović bi pisao o glazbi, Lucia Miletić Milocanovich (koja danas ima rođendan) bi pisala o hrani - konkretno, ekskluzivno za Glas Istre nam je otkrila da će napisati nekoliko recepata.

Praktične savjete kako nešto nacrtati opisat će Ian Dobrić, a Leona Vukšić i Kali Rajković pisati će o plesu, a i - nogometu, a Endi Kresina će pisati o Bosonogima, grupi za preživljavanje u prirodi.

- Bilo nam je jako zanimljivo i poučno, i htio bih opet doći posjetiti redakciju Glasa Istre, rekao nam je Filip Čjef Popović, a i ostali su se složili s njim.

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Svoje dojmove podijelili su i u kratkom video intervjuu, koji je napravila naša kolegica Petra Stefanović.

A za sam kraj, učenici OŠ Centar su nam rekli i poruku za čitatelje Glasa Istre:

- Pozdravljamo sve koji nas poznaju, pogotovo naše none i noniće, mame i tate, braću i sestre, stričeve i strine… i sve čitatelje Glasa Istre.

View this post on Instagram

A post shared by Glas Istre (@glasistre)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter