NA SNAZI POSEBNA REGULACIJA PROMETA

Kreće rekonstrukcija jedne od glavnih i vrlo frekventnih prometnica u centru Pule

| Autor: Glas Istre
Radovi / Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Radovi / Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Od ponedjeljka, 22. siječnja, u Puli počinje rekonstrukcija dotrajalog kanala Pragrande u blizini glavne pošte. Lokacija urušenog dijela zidanog kanala nalazi se na sredini jedne od vrlo prometnih i glavnih gradskih prometnica, odnosno na raskrižju Flaciusove, Leharove, Dobriline i Arsenalske ulice.

Naime, prilikom redovne kontrole i čišćenja zidanog kanala Pragrande, utvrđeno je urušavanje jednog dijela dotrajalog kanala kojeg je potrebno sanirati.

"Pozivam sve naše sugrađanke i sugrađane, vozačice i vozače kao i sve sudionike u prometu na strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa narednih mjeseci. Svjesni smo da se radovi izvode u vrlo frekventnim pulskim prometnicama, ali dotrajali kanal Pragrande, koji se nalazi ispod njih, moramo rekonstruirati kako bismo svi tim prometnicama ubuduće mogli voziti ili prolaziti sigurno. Nakon što smo uredili bulevar u neposrednoj blizini, ovime nastavljamo s uređenjem grada po mjeri čovjeka, u koji našu Pulu doista želimo i pretvoriti", rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Rekonstrukcijom vodovodne i kanalizacijske mreže sanirat će se 17 metara dotrajalog zidanog kanala i 53,5 metra dugačkog cjevovoda.

"Urušeni dio kanala predstavlja potencijalnu opasnost od plavljenja te za sigurnost prometa, s obzirom da se nalazi u trupu asfaltne prometnice odnosno raskrižja. U sklopu navedenih radova, izmijenit će se i dio mreže sustava javne vodoopskrbe", pojašnjeno je iz pulskog Vodovoda.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

Od ponedjeljka, 22. siječnja na snazi će biti i privremena regulacija prometa koja je planirana u dvije faze. Prvom fazom prometne regulacije predviđa se zabrana prometovanja iz Flacijusove prema Dobrilinoj ulici, iz Anticove prema Leharovoj ulici i iz Arsenalske prema Flacijusovoj ulici. Obavezan smjer prometovanja vozila postaje Flacijusova – Arsenalska; Anticova – Danteov trg - Flacijusova i Arsenalska – Dobrilina.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

Drugom fazom prometne regulacije, koja se planira izvesti u noćnim satima kako bi se omogućilo dnevno prometovanje javnog gradskog prijevoza i osobnih vozila, predviđa se zabrana prometovanja iz Flacijusove prema Arsenalskoj ulici. Ranije dana zabrana iz Anticove prema Leharovoj ulici i iz Arsenalske prema Flacijusovoj ulici vrijedi i dalje.

Dodatno, radi sigurnosti prometa neće biti moguće skretanje vozila iz Dobriline ulice prema Boškovićevom usponu, ali samo za ona vozila koja prometuju iz Flacijusove prema Dobrilinoj ulici. Jedini smjer iz Flacijusove, nakon skretanja na semaforu i raskrižju kod Ulice Sv. Ivana bit će u Arsenalsku ulicu. Samim time obavezan smjer prometovanja vozila postaje Flacijusova – Dobrilina, Anticova – Danteov trg i Arsenalska – Dobrilina.

Radovi, vrijedni 175 tisuća eura bez PDV-a, izvodit će se do kraja svibnja ove godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter