VOZAČI, OPREZ!

Od danas počinje gradnja odvodnje u jednom pulskom naselju, na snazi nova regulacija prometa 

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Kopanje počinje na sjevernom ulazu u Pulu (Snimio Milivoj Mijošek)

Kopanje počinje na sjevernom ulazu u Pulu (Snimio Milivoj Mijošek)


Nakon što je jučer označena trasa, a zagrebačka Vodotehnika uvedena u posao, danas, 6. lipnja, kreće izgradnja kanalizacije na području naselja Veli Vrh, odnosno u tri tamošnje ulice: Bunarskoj, Vodnjanskoj i Starčevićevoj. Smještene su desno od prvog rotora na ulazu u Pulu, kada se dolazi iz pravca Vodnjana. Riječ je o ulaganjima u sklopu EU projekta Pula centar.

Radovi će započeti u Bunarskoj ulici, od kućnog broja 87, te je na tom području predviđena privremena regulacija prometa, prilagođena potrebama gradilišta. Iz Grada Pule mole stanare tog naselja, kao i ostale korisnike prometnice, za strpljenje i razumijevanje te poštivanje privremene prometne regulacije za trajanja radova radi efikasnije realizacije projekta.

Dragica Slomo (Snimio Milivoj Mijošek)Dragica Slomo (Snimio Milivoj Mijošek)

Jučer smo na licu mjesta u tom najsjevernijem dijelu Pule zatekli mještanku Dragicu Slomo koja nam je rekla da su jučer prijepodne obilježili tlo plavim sprejem, a u petak su trasirali roza sprejem. Njezin susjed Romano Božić je tijekom naše posjete prvi put vidio ta obilježja pored svoje kuće. Ona su označena na asfaltnoj podlozi, na kamenčićima neasfaltiranog puta, ali i na travi. Poželio je da, kada već kopaju, izgrade i plinsku mrežu da ne trebaju ponovno kopati za par godina.

Romano Božić (Snimio Milivoj Mijošek)Romano Božić (Snimio Milivoj Mijošek)

- Tu, pored moje kuće, postoje barem tri podzemna kanala. Jedan je u vlasništvu Vodovoda, a dva su telekomova. Ako budu kopali po ovoj plavoj crti, ostat ćemo bez vode i bez telekom usluga, zabrinuo se Božić, vidjevši obilježja od ceste do zida svojeg dvorišta.

Donedavni direktor Pragrandea i novi zamjenik direktora Vodovoda Kristijan Benčić nam je, najavljujući početak radova, rekao da će se kanalizacija graditi svaki radni dan od 7.30 ili 8 do 15.30 ili 16 sati bez obzira na ljetnu turističku sezonu. Objasnio je da ovaj dio Pule ima izgrađenu vodovodnu mrežu i da će se graditi samo kanalizacija.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater