Primopredaja u Općoj bolnici Pula

Dr. Marisa Sciolis Škrapić Odjelu za infektologiju donirala namještaj u vrijednosti od 10 tisuća eura

| Autor: Helena Mostarkić Gobbo


Na Odjelu infektologije Opće bolnice Pula danas je upriličena primopredaja donacije koju je odjelu darovala dr. Marisa Sciolis Škrapić, predsjednica zaklade "Dr. Ing. Dino Škrapić, MBA" Rovinj.

Riječ je o donaciji namještaja u vrijednosti od 10 tisuća eura kojim su opremljene prostorije za boravak djelatnika Infektologije, a to su kuhinja, pet kauča, stolice, stolovi, ormarići i radne površine.

Voditeljica Infektologije dr. Izabela Antunović Ćelović objasnila je da je odjelu, čiji su se djelatnici selili iz stare zgrade u Mornaričku bolnicu te napokon u novu bolnicu, bio neophodan novi namještaj za kvalitetan rad te u ime svih djelatnika odjela zahvalila na velikodušnoj gesti.

- Ne tako davno doktorica Sciolis je bila naš pacijent, a onda je u jednom trenutku kao čovjek i kao liječnik profesionalac, ali i kao pacijent, osjetila želju da nas nagradi, rekla je Antunović Ćelović dodavši da je ta nagrada oformljena u vidu donacije koja je omogućila Odjelu infektologije da bude kompletiran.

- To je, naravno, rezultiralo daleko većom razinom kvalitete ne samo za bolesnike, nego i naše djelatnike. Danas u ovom ritmu pandemija, epidemija i novih bolesti koje nas očekuju, ali i aktualnog hripavca, rad na jednoj infektologiji iziskuje izuzetnu brzinu i reakciju, kazala je Antunović Ćelović.

Donatorica Sciolis Škrapić rekla je da je, uz brojne inicijative koje potječu iz zaklade, osjetila potrebu da personalu Odjela infektologije bude ugodno.

- Možda ova gesta potakne i druge da to naprave, jer to je jako važno, naglasila je Sciolis Škrapić.

Potpredsjednica zaklade Viviana Benussi pojasnila je da je zaklada osnovana 2009. godine nakon prerane smrti Dina Škrapića, a temelji se na pomaganju mladima dodjeljujući vrhunske stipendije studentima tehničkih znanosti ili polaznicima glazbenih akademija.

Doktorica Antunović Ćelović ponovila je da je infektološki odjel dugo vremena bio u manjku ne samo adekvatnih prostora, nego i namještaja te radnih površina namijenjenima upravo djelatnicima odjela. Stoga će ova vrijedna donacija, kojom su konačno upotpunjene dosad većinom posve prazne prostorije za osoblje, biti od velike pomoći, posebice u noćnim smjenama.

Svečanoj primopredaji donacije prisustvovali su i ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić, kao i djelatnici Odjela infektologije i članovi zaklade "Dr. Ing. Dino Škrapić, MBA" Rovinj. Ravnateljica Hrstić donatorici je ovom prilikom uručila zahvalnicu, a u ime Infektologije voditeljica odjela Antunović Ćelović darovala joj je buket cvijeća. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter