NA VALELUNGI

Tisuće motorista iz više od trideset zemalja dolazi u Pulu na najveći regionalni moto susret – Croatia Bike Week

| Autor: Tea Tidić
Na defile Pulom motoristi će u subotu (Arhiva Glasa Istre)

Na defile Pulom motoristi će u subotu (Arhiva Glasa Istre)


Najveći regionalni moto-susret Croatia Bike Week od jučer pa do nedjelje, 3. rujna, održava se na pulskoj Valelungi. Organizator ove manifestacije, prepoznate u cijelom svijetu, pulski je moto-klub Twin Horn MC, a nakon trogodišnje prisilne pauze zbog pandemije, ove godine su svoj dolazak najavili posjetitelji iz više od trideset zemalja svijeta. U organizaciji sudjeluje pedesetak članova kluba, kao i stotinjak volontera, prijatelja, poznanika i članova obitelji.

- S pripremama na Valelungi smo krenuli prije nekoliko tjedana i u dvije radne akcije očistili smo više od 80 kubika raznog smeća. Valja napomenuti da su nam se, uz pulske komunalce, pridružili ljudi svih generacija, od osam do 80 godina starosti, koji su pohvalili da netko čisti i prije manifestacije, a ne samo poslije, rekao nam je Edi Ljubić, predsjednik Twin Horna.

Most popravljen

Iako se manifestacija održava bez obzira na kišu, prognoze za vikend najavljuju lijepo vrijeme.

- Javilo nam se već puno motorista koji su krenuli i na putu su prema Puli, pa nam tako iz Irske dolazi skupina motorista sa chopperima, koji zbog specifičnosti tih motora, koji često nemaju amortizere, putuju i po deset dana. Već su početkom tjedna u Pulu stigli bajkeri iz Njemačke, Makedonije, Švicarske, Švedske… Imamo jako puno upita i interes je izuzetno velik, tako da očekujemo jako dobru posjećenost ovogodišnjeg Croatia Bike Weeka, kaže Ljubić.

Dejan Špoljar izvest će adrenalinski Stunt Show (Arhiva Glasa Istre)Dejan Špoljar izvest će adrenalinski Stunt Show (Arhiva Glasa Istre)

Velika je novost da ove godine nema broda koji će prevoziti posjetitelje na Valelungu. Naime, most na Mandraču je saniran tako da posjetitelji mogu pješice s Mandrača za desetak minuta doći do Valelunge. Organizatori pozivaju sve koji se noću namjeravaju vraćati tim putem, da ponesu lampicu jer neke dionice mosta nisu osvijetljene.

Domaćini su očistili i parkirališta te proširili prostor za kampiranje. Kao i prijašnjih godina, kampiranje je besplatno, a kamp je otvoren od srijede do nedjelje. Ulaz na manifestaciju u četvrtak je besplatan, a festivalska ulaznica koja vrijedi za petak i subotu košta 10 eura, osim za bajkere kojima se ne naplaćuje.

Bogat program

Posjetitelje očekuje bogat program. Danas u 19 sati počinje Off Road & Trial Moto School Show koji vodi Alex Vencl, dvostruki prvak Hrvatske u trialu, pa će se na licu mjesta moći dogovoriti i individualne edukacije. Od 21 sat je koncertni program, a nastupaju grupe Razor i dobro poznati zabavljači, pulski The Night Express, ovoga puta u rock izdanju.

Edi Ljubić (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)Edi Ljubić (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Program u petak počinje u 18 sati, dobro znanim adrenalinskim Stunt Showom u izvedbi Dejana Špoljara i njegovog tima, a od 19 sati je ponovno Off Road & Trial Moto School Show. Koncertni program počinje u 21 sat s The Primotajo Blues Bandom, a od 22.30 nastupa Atomsko sklonište na čelu s Brunom Langerom, kojima će se pridružiti i dva člana iz originalnog postava, klavijaturist Eduard Kancelar te bubnjar Saša Dadić, koji su s Atomcima svirali krajem sedamdesetih. Ovo će biti prvi njihov nastup u ovom sastavu nakon 40 godina, a pridružit će im se i gitarist Matija Dadić, unuk Saše Dadića, te bubnjar Eric Vojak. Nakon njih, od 1 sat iza ponoći na pozornici su Guns N Roses tribute by Sucker Train Blues.

Atomsko sklonište nastupa u posebnom, obljetničkom sastavu (Arhiva Glasa Istre)Atomsko sklonište nastupa u posebnom, obljetničkom sastavu (Arhiva Glasa Istre)

Subota donosi cjelodnevni program. Već od 13 sati na Valelungi se održava Oldtimer meeting, izložba starodobnih motora i automobila. Od 16 sati s Valelunge kreće defile motorista Pulom, a od 17 sati program se nastavlja na Valelungi uz Stunt show Dejana Špoljara, od 18 sati je Custom show uz natjecanje najljepše prerađenih motora te od 19 sati Off Road & Trial Moto School Show.

Opća opasnost nastupa u subotu (Arhiva Glasa Istre)Opća opasnost nastupa u subotu (Arhiva Glasa Istre)

Subotnja koncertna večer donosi nastup grupe Whiteheads u 21 sat, u 23 sata nastupa Opća opasnost, u 1 iza ponoći kreće Sexy Show, a finale je uz AC/DC tribute by Ballbreakers.

Moto-susret pokrenuo je Twin Horn MC još 1995. te je s godinama prerastao u jedan od najvećih moto-susreta u ovom dijelu Europe. Posljednje izdanje, održano 2019., okupilo je u sedam dana 20 tisuća ljudi, a samo subotnje večeri bilo ih je čak 12 tisuća.

Mala istarska tržnica

Na Valelungi će biti postavljeno 30-tak štandova s inozemnim izlagačima, gdje će se moći naći brojne moto-potrepštine - od kožnih jakni, rukavica, hlača, čizama, do torbi za motore i kacige, kao i štandovi s nakitom te punkt za masažu i tetoviranje. Novost su i prodajni štandovi s bogatom ponudom istarskih proizvoda poput maslinovih ulja, tartufa, češnjaka, istarskog gina i rakija.

Na Custom showu predstavit će se unikatni, prerađeni motori (Snimila Tea Tidić)Na Custom showu predstavit će se unikatni, prerađeni motori (Snimila Tea Tidić)

- U dogovoru s Istarskom županijom organizirali smo promociju istarskih proizvoda. Ideja je da strani gosti mogu kupiti litru dobrog vina ili komad istarskog pršuta provjerene kvalitete. Bit će to mala istarska tržnica u sklopu moto-susreta, kaže Ljubić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater