KONAČNO

Istarsko veleučilište uređuje novi dom u staroj zgradi kirurgije

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Zgrada darovana veleučilištu trebala bi zadovoljiti potrebe u budućnosti (Snimio Duško Marušić Čiči)

Zgrada darovana veleučilištu trebala bi zadovoljiti potrebe u budućnosti (Snimio Duško Marušić Čiči)


Ambiciozni razvojni planovi, novi studijski programi, planirani rast broja upisanih studenata, ali i činjenica da je značajan dio prostora u kojima sad rade u vlasništvu Uljanik Standarda, glavni su razlozi zbog kojih u Istarskom veleučilištu već dulje vrijeme planiraju preseljenje sa sadašnje adrese na pulskoj Rivi i zgrade koja prostorom sve teže prostorno udovoljava njihovim naraslim potrebama.

S obzirom na veliki interes studenata, na sadašnjoj adresi vrlo brzo će nedostajati prostora za kvalitetan radS obzirom na veliki interes studenata, na sadašnjoj adresi vrlo brzo će nedostajati prostora za kvalitetan rad

Novi dom pronađen je u staroj zgradi kirurgije u Puli koju je krajem 2021. godine Opća bolnica Pula darovala Istarskom veleučilištu upravo za potrebe daljnjeg unaprjeđenja djelatnosti visokog obrazovanja. Prije nego što dobije novu namjenu tu derutnu zgradu potrebno je temeljito obnoviti, a taj bi posao, prema procjenama mogao stajati oko 6 milijuna eura.

S obzirom na to da se radi o ozbiljnom iznosu kojeg ni Veleučilište, a ni njegov osnivač Istarska županija, ne mogu samostalno osigurati, rješenja su se tražila, a prema svemu sudeći i pronašla u sredstvima iz europskih fondova te bi prema najavama dekana dr. sc. Daglasa Korace studenti u obnovljenu zgradu i moderno opremljene prostore mogli useliti na jesen 2025. godine, na početku nove akademske godine.

Osluškujemo potrebe studenata i gospodarstva - Daglas Koraca (Snimio Milivoj Mijošek)Osluškujemo potrebe studenata i gospodarstva - Daglas Koraca (Snimio Milivoj Mijošek)

- U fazu razvoja i napretka Istarskog veleučilišta i generalno stručnih studija u Istri krenuli smo osluškujući potrebe gospodarstva i studenata. Poslodavci, naime, kako iskustva pokazuju, sve češće radije zapošljavaju studente stručnih studija zato što oni imaju više prakse i praktična znanja.

Svjesni toga da to postaje poželjna radna snaga došli smo do zaključka da i mi moramo jačati naše studije kako bi isporučili gospodarstvu ljude koji su im potrebni, I to je uloga veleučilišta. Da obrazujemo ljude i formiramo stručnjake koji će sutra pridonositi razvoju našeg gospodarstva i kraja, kaže Koraca.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater