PULA

Stigla i službena potvrda iz Ministarstva: ISTARSKOM VELEUČILIŠTU UKINUTA ZABRANA UPISA NOVIH STUDENATA

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Istarsko veleučilište (Snimio Danilo Memedović)

Istarsko veleučilište (Snimio Danilo Memedović)


Neslužbena informacija o tome da je Istarskom veleučilištu u Puli ukinuta zabrana upisa novih studenata koju smo objavili prošlog tjedna dobilo je i službenu potvrdu iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

"Agencija za znanost i visoko obrazovanje provela je na temelju godišnjeg Plana Agencije za znanost i visoko obrazovanje reakreditacije visokih učilišta u 2019. godini postupak reakreditacije Istarskog veleučilišta u skladu sa svim važećim zakonima, pravilnicima i propisima.

Sukladno Zakonu o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju Agencija je, uz prethodno mišljenje Akreditacijskog savjeta, donijela akreditacijsku preporuku za izdavanje pisma očekivanja Istarskom veleučilištu s rokom uklanjanja nedostataka od jedne godine za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja i zabranu upisa studenata na sve studijske programe koji se izvode na Istarskom veleučilištu u razdoblju određenom pismom očekivanja, te je Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo 7. prosinca 2020. godine pismo očekivanja Istarskom veleučilištu. Istarsko veleučilište dostavilo je Agenciji dokumentaciju u cilju otklanjanja nedostataka iz pisma očekivanja o čemu je raspravljao Akreditacijski savjet i donio stručno mišljenje", piše u odgovoru na naš upit iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ministarstvo je, navode nadalje, zaprimilo akreditacijsku preporuku Agencije 1. srpnja 2021. godine te će sukladno njoj izdati pismo očekivanja kojim je ukinuta zabrana upisa studenata na sve studijske program koji se izvode na Istarskom veleučilištu.

"Slijedom navedenog, Istarsko veleučilište može raspisati javni natječaj za upis studenata na sve studijske programe u akademskoj godini 2021./2022.", kažu iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Da prepreka za upis novih studenata više nema potvrdio nam je i dekan Istarskog veleučilišta Daglas Koraca.

"Uspješno su ispravljeni svi nedostaci utvrđeni za razdoblje od 2013. do 2018. godine zbog kojih je određena zabrana upisa. Pravovremenom reakcijom, ali i zahvaljujući velikom trudu svih kolega na Veleučilištu omogućili smo upise studenata već u ovom, ljetnom upisnom roku. Veliki dio posla je iza nas i zato smo jako ponosni.

U posljednjih nekoliko mjeseci povećali smo broj vlastitog nastavnog kadra, uspostavili smo adekvatan unutarnji sustav kontrole i jačanja kvalitete nastavnih aktivnosti, doneseni su svi nedostajući pravilnici i interni akti, a napravljena je i nova razvojna strategija Veleučilišta".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD PETKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter