ovih dana

Letak "Sunčana utičnica" na 9.200 adresa obiteljskih kuća u Puli

| Autor: Glas Istre
Letak "Sunčana utičnica"

Letak "Sunčana utičnica"


Grad Pula je 17. svibnja 2023. godine objavio Javni poziv za dostavu prijava za sufinanciranje mjera energetske učinkovitosti koji će biti otvoren do konca godine odnosno iskorištenja planiranih sredstava u iznosu od preko 53.000 eura.

Kako bi informacija došla do što većeg broj građana, Grad Pula će ovih dana distribuirati letak Sunčane utičnice na 9.200 adresa obiteljskih kuća u Puli.

Putem javnog poziva sufinancira se kupnja novih kućanskih uređaja najviših energetskih razreda, kupnja novih električnih vozila (bicikl, moped, motocikl), izrada Glavnog projekta za solarnu elektranu u mrežnom radu za obiteljske kuće, ali i kupnja novih fotonaponskih sunčanih modula potrebnih za izradu solarne elektrane na obiteljskoj kući.

Iznos sufinanciranja kreće se od 100,00 – 1.350,00 eura, ovisno o mjeri koja se prijavljuje. U jednoj kalendarskoj godini mogu se prijaviti četiri različite mjere.

Tekst Javnog poziva s prilozima moguću se pronaći na službenim mrežnim stranicama Grada (www.pula.hr), u rubrici Aktualno. Zahtjevi se dostavljaju poštom na adresu: Grad Pula-Pola, Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Forum 2, 52100 Pula ili osobno putem pisarnice Grada u zatvorenoj omotnici s imenom i prezimenom, adresom podnositelja zahtjeva i naznakom mjera za koju se traži sufinanciranje („Kućanski uređaji“, „Električna vozila“, „Glavni projekt“ odnosno „Fotonaponski sunčani moduli“).

U sklopu kampanje „Sunčana utičnica“ provode se edukacije i informiraju građani o dobrobitima energije sunca, kao obnovljivom izvoru energije, ali i uštedama kojima ista doprinosi prilikom proizvodnje električne energije na vlastitom krovu.

 Svi zainteresirani građani na Sunčanom telefonu 052/371-886, 052/371-742, 052/371-828 svakog ponedjeljka i petka od 8 do 11 sati mogu dobiti odgovore na konkretna pitanja o potencijalu pojedine građevine za ugradnju sunčane elektrane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater