Pulski "učenici" nakon 50 godina ponovno zajedno

Rudolf Grum: Bio je to susret prepun emocija

| Autor: Jasna ORLIĆ
Okupili se nakon 50 godina od završetka osnovne škole

Okupili se nakon 50 godina od završetka osnovne škole


Bio je to susret prepun emocija. Još uvijek vrtim u glavi te priče, rekao nam je Rudolf Grum, kad je jučer stigao s fotografijom svojih školskih kolega s proslave obljetnice.

Njih 12 našli su se kako bi obilježili 50. godišnjicu od završetka osnovne škole "Tone Peruška". Generacija rođena 1958./59. godište krenuli su u prvi razred 1966. godine da bi 1973. kao 8. a završili s osnovnom školom.

- Do sada smo se nalazili svakih pet godina, ali kako se sve više "osipamo" dogovorili smo se da ću ja ubuduće organizirati susrete svaku godinu, veli Grum, poznat u gradu kao bivši voditelj Herculaneove službe za odvoz smeća. U mirovini je već četiri godine. Na naš upit kako mu danas izgleda čistoća grada nije želio puno govoriti. Samo je dodao: "O mrtvima sve najbolje".

Na susretu generacije prisutan je bio i razrednik Vladimir Kozina koji im je predavao ruski. Od bivših učenika stigli su: Dragan Smailagić, Radovan Galant, Adriana Guštin, Miroslav Kalac, Rudolf Grum, Slavko Foško, Dragan Marjanović, Ljiljana Stojić, Zdravko Karčić, Željko Iharoš, Jelena Orober, Dorijana Šujević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter