Ples, pjesma, izložba i radionice

U Puli održana prva proslava Dana MO-a Sv. Polikarp - Sisplac

Grad nam je pomogao s dozvolom, Herculanea je sve pokosila i ono što smo tražili od grada za ubuduće je da nam se na ovom djelu omogući struja. Nadam se da će se i to riješiti iduće godine, zaključila je Dragica Pršo, jedna od organizatorica proslave

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO


U šumici na Sisplacu, u blizini Hotela Pula, jučer je održana prva proslava u organizaciji Mjesnog odbora Sv. Polikarp - Sisplac, ujedno i najvećeg mjesnog odbora na području grada. Dan ovog mjesnog odbora koncipiran je kroz raznolik i bogat program, kako u jutarnjim, tako i u večernjim satima.

Osim nastupa zbora Praksa i pulskih mažoretkinja, program su obogatili Plesni studio Saltatrix, Klub Gea sa štandom na kojem su nudili svoje proizvode i radionicom o samopregledu dojki, a građanima mjesnog odbora su i podijeljene sadnice cvijeća. Također, izloženi su likovni radovi učenika Osnovne škole Stoja i svih vrtića koji pripadaju mjesnom odboru, a Udruga Žuti kišobran održala je radionice za djecu.

U večernjima satima Udruga cerebralne paralize istarske županije imala je svoj štand, a Udruga Birikina održala predstavu Mužikanti z Berma te kreativnu radionicu.

- Dobili smo i kućice za ptice koje je napravio Đoni Grgurić, a kći i unuk Karmen i Jan Šimičević su ih obojili, rekla je Dragica Pršo, jedna od organizatora događaja te dodala da su kućice postavljene na stabla.

- U mjesnom odboru sam sedam godina, ali ovo je prva organizacija proslave i nadam se da će postati tradicionalna, istaknula je Pršo zahvalivši svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji ovog događaja.

- Lela Blekić donirala nam je stolove, Teodora Bubaš nam je napravila poster, ali moram reći da smo poslali zahtjeve za donacijama na jako puno adresa, a potvrdno nam je, bez ikakve obaveze, odgovorio jedino Max City.

Bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Grad nam je pomogao s dozvolom, Herculanea je sve pokosila i ono što smo tražili od grada za ubuduće je da nam se na ovom djelu omogući struja. Nadam se da će se i to riješiti iduće godine, zaključila je Pršo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum