SDP

Mjesni odbor Sv. Polikarp - Sisplac: POTREBAN NAM JE SUVREMENI DJEČJI VRTIĆ

| Autor: Borka PETROVIĆ
Lovro Sangaleti (Snimio Milivoj Mijošek)

Lovro Sangaleti (Snimio Milivoj Mijošek)


Predlažemo čim prije pokretanje projekta izgradnje vrtića na površini iza same zgrade mjesnog odbora na adresi Kochova 13 jer stanovnici ovog mjesnog odbora su to zaslužili, kazao je Sangaleti

Pulski SDP nastavio je s konferencijama za novinare po mjesnim odborima kako bi, kako vele, upozorili na probleme i dosadašnji nerad gradske uprave.

Posljednju su konferenciju održali ispred prostora MO Sv. Polikarp - Sisplac, gdje je Lovro Sangaleti, vijećnik SDP u ovom MO-u, upozorio na probleme koji muče stanovnike ovog kvarta. Neshvatljiv mu je stav gradske uprave da ovaj MO ne treba dobiti suvremeni dječji vrtić s jaslicama s obzirom da je to najveći mjesni odbor u gradu.

- Predlažemo čim prije pokretanje projekta izgradnje vrtića na površini iza same zgrade mjesnog odbora na adresi Kochova 13 jer stanovnici ovog mjesnog odbora su to zaslužili, kazao je Sangaleti te upozorio na otvaranje automat klubova i kladionica u samoj blizini škola.

Nezadovoljan je zapuštenošću javnih površina i ulica poput Ulice Sv. Polikarp koja predstavlja pravo ruglo, te istaknuo da je Mornarički park potrebno revitalizirati kao zelenu površinu odnosno botanički vrt. Napomenuo je da postoji problem s prolazom vozila uz ogradu bivše Vojne bolnice u smjeru bivše Hitne pomoći prema naselju Veli Jože, prema kućnim brojevima 6 i 8. Taj prolaz, smatra, treba čim prije pretvoriti u pješačku stazu s rasvjetom jer trenutačno izgleda kao "zona sumraka", a koristi se za nelegalno odlaganje otpada. Ljudima koji ondje imaju garaže treba, napominje, omogućiti pristup vozilima iz smjera Ulice Veli Jože, a dio površine urediti kao parkiralište za stanare. Za kraj je dodao kako smatra da je krajnje vrijeme da se ukloni bodljikava žica s ograde bivše Vojne bolnice koja stoji tamo od 1990. godine i podsjeća na logor, a to ne priliči Puli kakvu želimo, zaključio je Sangaleti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater