NEKAD NAJMODERNIJE PULSKO KUPALIŠTE

U tijeku radovi na kupalištu Stoja: Obnavlja se sunčalište i gradi novi obalni zid. No kupači se žale na jedan veliki problem

| Autor: Jasna ORLIĆ
Raskopano sunčalište (Snimio Danilo Memedović)

Raskopano sunčalište (Snimio Danilo Memedović)


Na kupalištu Stoja obnavlja se dio betonskog sunčališta i gradi novi obalni zid. Dio je to neophodnih radova radi sigurnosti kupača, a prije temeljne rekonstrukcije kupališta. Radovi su započeli 12. svibnja s rokom dovršetka od mjesec dana. No, sudeći prema stanju koje smo zatekli jučer na kupalištu, pitanje je hoće li sve biti gotovo do tog datuma.

Manje parkirnih mjesta

Vidljivi su obrisi novog obalnog zida i izgleda da će sve to biti uredno i korektno kada bude gotovo. No, Puležani su već masovno krenuli na more, posebice vikendom i praznicima i nisu baš zadovoljni što se sve to nije prije dovršilo. Tako barem kažu oni koje smo zatekli jučer na kupalištu. Ono što ih još više muči je parkiranje. Portun je zatvoren, u kupalište se ne može automobilom, a ionako malo parkiralište ispred ulaza smanjeno je za još nekoliko mjesta.

(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)

Uređujući autokamp Stoja, pulski hotelijer Arena Hospitality Group uredio jer ispred kampa trotoar i dodatni otok s biljkama, što svakako ostavlja ljepši dojam. No, kronični problem parkiranja još se više produbljuje jer je sada nekoliko parkirnih mjesta manje. S obzirom da se radovi obavljaju strogo uz obalu, a gradilište je i ograđeno, nije jasno zbog čega se ne može doći vozilima ispod borova.

Nema novca za obnovu

Izvođačima radova na kupalištu Stoja kao da se ne žuri previše. Obišli smo kupalište oko 11.30, ali radnika na bageru više nije bilo. "Umorili su se", dodaje dežurna ekipa na ulazu u kamp. Možda smo stigli u vrijeme marende.

Prema podacima koje je objavio Grad Pula, troškovnik radova te prikaz postojećeg i planiranog stanja za realizaciju zahvata izradila je ovlaštena projektantica Petra Cerkovnik. Nakon postupka jednostavne nabave, radove vrijedne 43.540 eura obavlja društvo Murgons iz Pule. Ovisno o vremenskim uvjetima, planirani rok za dovršetak posla je 30 dana.

"Izrađena je projektna dokumentacija rekonstrukcije i obnove, no obnova samog sunčališta ne može se izvesti prije rekonstrukcije zgrade kupališta. Budući da je u pitanju iznimno zahtjevan i kompleksan zahvat za koji Grad Pula u ovom trenutku nema osigurana financijska sredstva, a da bi se osigurao siguran boravak kupača i posjetitelja kupališta, obavlja se samo nužna sanacija urušenog dijela ploče sunčališta", priopćili su iz Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini