OVOGA SE SVI PRIBOJAVAJU

Ravnateljica pulske osnovne škole napisala je danas dramatičnu objavu. Djevojčica napadnuta? Roditelji, oprez!

| Autor: Glas Istre
OŠ Kaštanjer (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OŠ Kaštanjer (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Ravnateljica Osnovne škole Kaštanjer iz Pule Nada Crnković danas je objavila na strancama škole da se dogodio "incident praćenja, uznemiravanja i napada na učenicu njihove škole na putu od škole prema kući", te je apelirala na roditelje da porazgovaraju sa svojom djecom o važnosti grupnog povratka kući i neobraćanja nepoznatim osobama.

"Škola je odmah obavijestila policiju. Radi sigurnosti učenika za vrijeme velikog odmora zaključana su glavna ogradna vrata dvorišta te pojačano dežurstvo učitelja.

Zbog povremenih prijava od strane roditelja, djelatnika škole i susjeda o neprimjerenim ili opasnim situacijama oko odgojno-obrazovnih ustanova (crni kombi i ostalo) potrebno je kontinuirano razgovarati, educirati našu djecu i u školi i kod kuće.

Škola kroz svoje preventivne programe, na satovima razrednog odjela i kroz Vijeće učenika educira i ukazuje na ovu problematiku, surađuje s roditeljima i nadležnim institucijama.

Djeca su najosjetljivija i ranjiva skupina zbog naivnog i otvorenog povjerenja prema odraslima, stoga je važno uputiti ih i osigurati da budu u  krugu poznatih odraslih osoba ili ako su s nepoznatom osobom, da je prisutna i osoba od povjerenja (roditelj, srodnik ili školski djelatnik)", napisala je ravnateljica Crnković i dodala da moli roditelje koji su slobodni u to vrijeme da se jave kao volonteri ili da se samoorganiziraju za nadzor oko škole izvan školskog dvorišta u periodu nakon nastave od 12 do 14.30 sati.

"Na odraslima je da stvore sigurno okruženje za djecu bez odraslih opasnih namjera, a ukoliko netko takav uđe u to okruženje, treba promptno reagirati strogim postupanjem. Zato je važno da svi zajedno djelujemo, roditelji, škola i nadležne institucije", napisala je ravnateljica.

Iz Policijske uprave istarske poručuju da policija redovito obilazi područja oko škola, stoga nema potrebe za samoorganiziranje građana radi nadzora u zoni škola.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater