ALARMANTNA SITUACIJA

VELIKI PROBLEM DROGE U LABINU: Najviše se prodaje i konzumira oko dvije osnovne i jedne srednje škole. U dilanju sudjeluju i djeca. Grad Labin i policija pripremaju mjere

| Autor: Branko BIOČIĆ

Labin ima veliki problem s drogom koja se najviše prodaje oko škola, a u tome, da bi stvar bila gora, sudjeluju i pojedini učenici viših razreda osnovnih škola i učenici srednje škole.

Zbog toga će oko tri labinske škole, dvije osnovne i jedne srednje, biti postavljene nadzorne kamere.

Zaključak je to sastanka Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Labina, tijela koje je osnovano s ciljem prevencije kriminaliteta na području Labina.

Na sastanku su sudjelovali gradonačelnik Valter Glavičić, ravnatelj Osnovne škole "Matija Vlačić" Edi Juričić, načelnica Policijske postaje Labin Đeni Bučić i drugi. Načelnik je naglasio važnost budućeg djelovanja po pitanju zlouporabe opojnih supstancija kod mladih osoba, što je sve češća pojava u zadnje vrijeme, te istaknuo da je zajednički zadatak svih da se takvo ponašanje konkretnim koracima onemogući.

Načelnica Bučić je rekla da se provode svakodnevne kontrole određenih lokacija po gradu, no za veću efikasnost potrebne su dodatne mjere. Nadzorne kamere će poslužiti za lakše i konstantno praćenje stanja na terenu, ali i omogućiti bržu reakciju i time doprinijeti smanjenju rastućeg trenda prodaje i konzumacije opojnih sredstava, rekla je. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini