JAMČILA JE SVOM SVOJOM IMOVINOM

Puljanka mora platiti preko četiri milijuna kuna duga kojeg nije skrivila, ali je bila jamac. Posebno je zanimljivo kome je bila jamac

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ
(Arhiva)

(Arhiva)


Više od četiri milijuna kuna, prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Puli, trebala bi podmiriti Puljanka Loreta Potočki jer je bila jamac na kredit Istragradnje, tvrtke koja je početkom 2019., nakon stečajnog postupka, brisana iz sudskog registra. To od nje potražuje Erste&Steiermärkische Bank.

Naime ta je banka još u lipnju 2010. sklopila ugovor s Istragradnjom o kratkoročnom revolving kreditu kojim je pulskoj tvrtki isplatila 277 tisuća eura s rokom otplate od 12 mjeseci. Taj je iznos u međuvremenu narastao na 544,5 tisuća eura, odnosno 4,1 milijun kuna. Od toga se dva milijuna kuna odnosi samo na zatezne kamate, a gotovo 260 tisuća bi Potočki trebala nadoknaditi banci za, kako piše u presudi, postupovni trošak.

Iako neobično zvuči da fizička osoba uopće biva jamcem za kredit nekoj tvrtki, u ovom slučaju valja znati da je Potočki bila predsjednica Nadzornog odbora Istragradnje u vrijeme kad se pulska tvrtka zadužila u Erste&Steiermärkische banci.

Podaci iz tog vremena pokazuju da Loreta Potočki nije bila jedina osoba s tim prezimenom na važnoj funkciji u Istragradnji. Naime, u Nadzornom je odboru bila još jedna osoba istog prezimena, kao i u Upravi. Možemo samo nagađati da je Potočki bila jamac za tako visoki kredit zbog obiteljskih razloga, budući da jučer nije htjela ništa komentirati za naš list.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter