NEVJEROJATNA PRIČA

Nakon jedne objave na Instagramu slučajno se saznalo gdje je pulska obitelj koja je davno pobjegla iz Hrvatske od zatvora. DANAS ONI ŽIVE AMERIČKI SAN, A 20-ak LJUDI KOJE SU PREVARILI OSTAVILI SU U DUGOVIMA

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Tekst Glasa Istre iz 2012. o prevarama supružnika Vučković

Tekst Glasa Istre iz 2012. o prevarama supružnika Vučković


Prije devet godina na Općinskom sudu u Puli donesena je sudska presuda kojom su na po pet godina zatvora nepravomoćno osuđeni supružnici Sanja (tada 42-godišnjakinja) i Igor Vučković (tada 39-godišnjak) iz Pule zbog prevare sugrađana, odnosno svojih prijatelja i poznanika, koje su navukli da za njih podižu kredite u više banaka, ili im budu jamci. Potom su, s podnošenjem prvih kaznenih prijava, Vučkovići netragom nestali ne samo iz grada, već i iz države.

Tada, te 2012. godine, je presuđeno da se supružnicima oduzima 110.000 eura i 235.000 kuna protupravno stečene imovinske koristi, na čije će se iznose zaračunati i zakonske kamate.

Sutkinja Vera Glasnovic Gjoni, koja je donijela ovu presudu 2012. godine, supružnicima Vučković je odredila pritvor te za njima raspisala međunarodnu tjeralicu. Od tada Vučkovićima nije bilo ni traga, sve dok se nedavno u hrvatskim i stranim medijima nije proširila vijest da se njihova kćer zaručila na stadionu Allianz Field u Saint Paulu u saveznoj državi Minnesota u SAD-u. Vijest je obišla svijet jer ju je zaručnik, inače poznati američki nogometaš, zaručio javno na stadionu pred brojnim gledateljima. Taj je trenutak bio ključan da prevareni pojedinci iz Pule i okolice povežu točkice i shvate da su supružnici Vučković s djecom pobjegli u Ameriku, a ne u Srbiju, kako se isprva nagađalo.

Jedna od 20-ak žrtava prevare je i Dragan Ćosić iz Fažane, koji nakon 21 godinu i dalje otplaćuje kredit koji je podignuo kako bi pomogao tadašnjim kolegama i prijateljima Igoru i Sanji Vučković. Mnogo je puta zbog ove situacije, kroz sve ove godine, bio u većim financijskim problemima i komplikacijama. Trenutno radi u Komunalcu Fažana, ima invaliditet desne ruke, a preostalo mu je da isplati još 140.000 kuna kredita od prvotnih pola milijuna kuna.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini