BRZO NIJE UVIJEK DOBRO

PAŽNJA, OVO SE MOŽE I VAMA DOGODITI. Porečan preko interneta dogovorio "brzi kredit". Uslijedile su prijetnje i veliki problemi. Ostao je bez mnogo novca

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Porečka je policija zaprimila prijavu 68-godišnjaka da je prevaren za nekoliko desetaka tisuća kuna. Naime, muškarac je putem društvene mreže pronašao osobu s područja Bosne i Hercegovine koja nudi brze kredite te je dogovorio kredit od 25 tisuća eura, no potom je od njega odustao.

Osoba ga je nakon toga kontaktirala da je novac u banci te da mu mora uplatiti troškove prijenosa novca od nekoliko tisuća kuna. Oštećeni je uplatio novac 28. rujna, no osoba ga je tada tražila da uplati još par tisuća kuna za troškove banke te je 68-godišnjak i to uplatio. Nakon toga ga je osoba tražila da uplati još nekoliko tisuća kuna koje navodno traži djelatnica banke za proviziju kako bi mu se isplatio novac te je muškarac uplatio i taj iznos.

Kad ga je 1. listopada osoba ponovno kontaktirala i tražila više tisuća kuna za kamate, zaprijetila mu je da će poslati osobe s kojima će imati neugodnosti ukoliko ne uplati novac, a kako su mu prijetnje upućivane i ranije tijekom kontakata, 68-godišnjak je odlučio događaj prijaviti policiji.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem. Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni u komunikaciji putem društvenih mreža te da ne posuđuju niti ne uplaćuju novac od nepoznatih osoba jer postoji mogućnost da će postati žrtve kaznenih djela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of