PROSINAC U MEDULINU

Započeo program blagdanskih događanja - DANAS PREDSTAVA ZA DJECU "DJED MRAZ IDE U PENZIJU"


Općina Medulin pripremila je, u suradnji s udrugama, ustanovama, organizacijama i vrijednim pojedincima koji djeluju na njenom području bogat program blagdanskih događanja nazvan "Prosinac u Općini Medulin". Tako će se kroz cijeli mjesec u naseljima općine mještani i posjetitelji, mali i veliki, moći zabaviti i uživati u raznovrsnim sadržajima i događajima.

"Prosinac u Općini Medulin 2018." Započeo je na blagdan Sv. Nikole tradicionalnim prijepodnevnim ukrašavanjem božićnih jelki na placi u Medulinu i dočekom Svetog Nikole. Medulinska je placa ove godine ukrašena s posebnom pažnjom i predivnim detaljima, od kojih su mnoge izradila upravo djeca s područja općine i vrijedne ruke članica udruge MedulinArt. U prostoru medulinskog multimedijalnog centra 3mc, kojeg će ove godine krasiti i iznimna dekoracija, "Medulin u malom", djelo Krunoslava Oreškog, koji već tradicionalno uređuje velike jaslice u medulinskoj župnoj crkvi, danas u 18 sati održat će se predstava za djecu "Djed Mraz ide u penziju" Teatra Naranča, a istovremeno će na placi biti organizirano druženje uz kuhano vino, čaj te DJ-a.

Nedjelja je u Medulinu također rezervirana za zabavu najmlađih, te će upravo za njih u 3mc-u od 18 sati Zemlja zabave upriličiti "Disco night za djecu". Oni malo stariji također će moći zaplesati i to na medulinskoj placi koja će oživjeti od 17 sati zahvaljujući plesnom programu Plesnog studija Pirueta Medulin, nakon čega slijedi druženje za mještane i posjetitelje uz kuhano vino i čaj te dobru muziku. Istog će dana Vinkuranci i njihovi posjetitelji u prostoru Općinske čitaonice moći uživati u programu "I nostri tesori", u sklopu kojega će od 10 do 12 i od 17 do 19 sati članovi udruge Rotonda predstaviti svoje radove te organizirati prigodne kreativne radionice za sve zainteresirane posjetitelje.

Medulinski će kreativci pak na svoje doći u ponedjeljak, kada će udruga Studio Valeria u prostoru Multimedijalnog centra Općine Medulin, od 17 do 18.30 sati, održati za sve zainteresirane male i velike kreativce radionicu s fimo masom "Izrada anđela i božićnih ukrasa".

Od ovog ponedjeljka pa do petka 21. prosinca u medulinskoj će Loži već tradicionalno biti otvorena za posjetitelje Kuća Djeda Božićnjaka. Djed Božićnjak će svakodnevno od 9.30 do 12.30 u posjet primati najavljene vrtićke i školske grupe, a za individualne posjete biti će dostupan od 18 do 20 sati. Ne smijemo zaboraviti da je za ove dane prigodno uređena i medulinska Loža u kojoj se sada smjestila Predbožićna igraonica, gdje mališane čekaju izložba igara i igračaka, raznolike društvene igre te likovni kutak, sadržaji i oprema koji su Ložu u Medulinu ove godine prvi puta odjenuli u potpuno novo, razigrano, šareno i veselo ruho. Bogati program po mjestima općine Medulin nastavit će se do kraja prosinca. (P. SOFTIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum