POLUOTOK PONOSA

USPRKOS PORAZU U FINALU POZNATI ISTRANI ODUŠEVLJENI SU NOGOMETAŠIMA / SPONZA: Slika Arene obišla je cijeli svijet



Atmosfera je bila veličanstvena. S pravom je rečeno da je to bilo drugo najbolje mjesto za gledanje finala. To je ujedno i jedna odlična promocija Pule, Istre, ali i Hrvatske, kaže Daniel Sponza, novinar i organizator javnog prijenosa utakmica u Puli

Nakon lavovske borbe protiv Francuske u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva, Vatreni su u domovinu donijeli srebro zlatnog sjaja. Borili su se do zadnje sekunde, ostavili su srce i dušu na terenu i zato su oni naši šampioni.

Plakalo je nebo u Moskvi, plakali su igrači, ali nema mjesta za tugu - Hrvatska je druga u svijetu! Dalićevi su ratnici ispisali povijest. Nisu više bitni ni autogolovi, ni igranja rukom, ni VAR tehnologija. Jer na dečke su ponosni svi, pa tako i poznati Istrani.

Koliko je rezultat epohalan najbolje je ilustrirao Robert Matteoni, cijenjeni sportski novinar:

"Rezultat je senzacionalan. S odmakom vremena će se tek prepoznati koja je to dimenzija. To je rezultat koji male zemlje poput naše trebaju cijeniti. Igrali smo odličan nogomet tokom cijelog prvenstva. Uz Belgiju, rekao bih, najljepši. Francuska je igrala najsvrsishodnije. To se dobro vidjelo u finalu. To je takva momčad koja je okrenuta samo na rezultat. Prije dvije godine izgubili su u finalu Europskog prvenstva od Portugala na svom terenu i vidjelo se da su opterećeni time. Nije ih bilo briga kako će izgledati u Rusiji. Išli su na sve. Hrvatska je bila bolja u prvom poluvremenu. Moja je žalost što smo u tom periodu primili dva gola - jedan iz ničega, nepostojećeg prekršaja, a drugi iz penala. U drugom se poluvremenu vidjelo da smo ipak preumorni. Potrošeni. Falila nam je energija za duel, što su Francuzi itekako iskoristili", rekao je Matteoni.

Da je biti viceprvak stvar za slavlje, rekao nam je i Daniel Sponza, novinar Hine i organizator javnog prijenosa utakmica s Foruma i Arene:

"Ne smijemo biti tužni. Dečki su postigli povijesni rezultat. Bili smo bolji po pitanju igre, ali eto, sreća nas je malo napustila. Da nam je netko rekao prije početka prvenstva da ćemo doći do finala, svi bismo bili i više nego sretni. Vatreni su nam priuštili nezaboravnih mjesec dana", kaže Sponza. Što se tiče prepune Arene, rekao nam je:

"Slika Arene obišla je cijeli svijet. Atmosfera je bila veličanstvena. S pravom je rečeno da je to bilo drugo najbolje mjesto za gledanje finala. To je ujedno i jedna odlična promocija Pule, Istre, ali i Hrvatske. Bio je to istinski nogometni praznik. Sve je prošlo bez incidenata i to je jedna divna poruka", rekao je Sponza. (Chiara BILIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter