NAMETLJIVI AUSTRIJANAC

PRIJETIO RAVNATELJICI I DJELATNICAMA KAMENJAKA "Zapamtio sam tvoje prokleto lice, ubit ću te, UBIT ĆU VAS SVE NA KAMENJAKU"


Zbog dva kaznena djela nametljivog ponašanja, četiri kaznena djela prijetnje i jednog kaznenog djela narušavanja nepovredivosti doma na štetu ravnateljice i triju zaposlenica Javne ustanove Kamenjak te još dviju Puljanki, 62-godišnji umirovljenik iz Austrije Herald K. je na Općinskom sudu u Puli kažnjen uvjetnom osudom na godinu dana zatvora.

Austrijanac je priznao da je od 1. lipnja do 8. kolovoza 2017., nezadovoljan tretmanom u JU Kamenjak i znajući da ravnateljica Maja Šarić odbija komunicirati s njim, učestalo nazivao ravnateljicu te dolazio na njezino radno mjesto najmanje dvaput tjedno tražeći razgovor s njom.

Obećao maltretiranje

Kada mu je rečeno da ravnateljica nema o čemu s njim razgovarati, Austrijanac je na engleskom jeziku vikao da će svakodnevno maltretirati ravnateljicu i sve zaposlenike JU-a Kamenjak. Usto, lijepio je plakate po Premanturi naslovljene na Maju Šarić, što je kod nje izazvalo strah za njezinu sigurnost.

Austrijanac je priznao krivnju i za prijetnje djelatnicama JU-a Kamenjak 8. kolovoza prošle godine. Najprije je toga dana oko 15 sati prijetio dvjema djelatnicama u prostorijama JU-a Kamenjak vičući im da će ih sam riješiti, jer je bio nezadovoljan time što ga nisu htjele pustiti do ravnateljice Šarić. Potom je u večernjim satima, oko 20.20 sati, na gornjoj rampi za ulazak na Rt Kamenjak iz svog vozila zaposlenici, na engleskom jeziku, vičući poručio: "Zapamtio sam tvoje prokleto lice, ubit ću te, ubit ću vas sve na Kamenjaku".

Kurve treba pobiti

Prijetnje je Austrijanac uputio i bivšoj partnerici koju je i uhodio po Puli. Na sudu je priznao da je znao da ta žena ne želi više s njim biti u vezi i da joj je 25. srpnja lani, dok ju je vozio u svom automobilu, vikao da je kurva, da sve kurve treba pobiti, da su sve žene zle i da će ju izbaciti iz auta na cestu. Dva dana kasnije, ujutro oko 7 sati, bivšoj je partnerici, bez njezinog odobrenja, upao u stan u Puli gurnuvši njezinu poznanicu s ulaznih vrata i vičući da će ih ubiti.

Od tog dana pa sve do 13. kolovoza lani bivšu je partnericu nazivao više puta dnevno, a čak je i tijekom noći dolazio na njezina vrata na koja je svaka dva, tri dana lijepio papire na kojima je rukom pisao da su ona i njezina obitelj lopovi, da su mu ukrali gitaru i novac, te da će ih sve pobiti, pa čak i bebu. Žena se dodatno ozbiljno uplašila za svoj život i sigurnost kada je shvatila da ju Austrijanac prati po gradu. (PIŠE Marica KOŠTA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini