OD 27. KOLOVOZA DO 2. RUJNA U PULI

TRADICIONALNI PULSKI TJEDAN ROCK'N'ROLLA I MOTORA: LEGENDARNI NASHVILLE PUSSY headlineri koncertnog programa Croatia Bike Weeka


U koncertnom programu Croatia Bike Weeka nastupit će još i Animal House iz Italije, Sister Soul & Blaxperts iz Njemačke, Nevermind iz Slovenije, pulski Atomsko sklonište, zagrebački Hard Time te drugi, a koncertni tjedan otvara koncert polaznika i predavača pulskog Rock Campa

Ove godine Croatia Bike Week održat će se 24. godinu zaredom - i to u Puli u terminu od 27. kolovoza do 2. rujna. U organizaciji moto kluba Twin Horn MC iz Pule te uz podršku Grada Pule i Turističke Zajednice Grada Pule, ovaj tjedan motora i rock'n'rolla i ove godine nudi prokušanu recepturu koja će zasigurno, kao i svake godine, privući brojne posjetitelje iz cijelog svijeta - pa će se tako kroz cijeli tjedan nuditi razni koncertni programi, a za vikend pak na Valelungi će uz koncertni rock'n'roll maraton, posjetitelji moći uživati i u bogatoj ponudi moto opreme, odjeće, nakita i ostalog pribora na štandovima, moto showovima i drugom, naći će se tu i tattoo majstori, a i gastro ponuda je ove godine pojačana - i to Hook and Cook delicijama, gdje će se direktno s ribarskog broda nuditi riblji specijaliteti, a najavljeno je i prisutstvo nekog od poznatih hrvatskih kuhara.

Headlineri bogatog koncertnog programa su legendarni američki sastav Nashville Pussy, koje je svojedobno i velikan rocka Lemmy odabrao kao najbolju predgrupu njegovom bendu Motorhead. Supružnici Blaine Cartwright i Ruyter Suys, osovine i pokretači benda koji postoji već više od 20 godina, uživo izvode eksplozivni rock'n'roll u što su se Puljani uvjerili prošle godine na njihovom gostovanju u pulskom Rock Caffeu, koji je pak bio pretijesan da primi sve zainteresirane, tako da je ova repriza na Valellungi prava prilika za pogledati ove rock velikane.

U koncertnom programu Croatia Bike Weeka nastupit će još i i Animal House iz Italije, Sister Soul & Blaxperts iz Njemačke, Nevermind iz Slovenije, pulski Atomsko sklonište, zagrebački Hard Time te drugi, a koncertni tjedan otvara koncert polaznika i predavača pulskog Rock Campa gdje poznati glazbenici educiraju mlade muzičare, te će prve večeri oni prirediti koncert ispred Augustovog hrama na Forumu.

Inače, prošle godine Croatia Bike Week posjetilo je više od 15.000 posjetitelja iz svih krajeva svijeta, pa su tako u Pulu pristigli motoristi iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, SAD-a, Švicarske, Austrije, Francuske, Slovačke, Belgije, Škotske, pa čak i iz Kuvajta te iz brojnih drugih zemalja. A većina posjetitelja pak zasigurno će se provozati i na tradicionalnom defileu motorista kroz grad, koji će se održati u subotu, 1. rujna. Također, bit će tu i izbor za najljepši prerađeni motocikl, gdje se nađu i prava mala umjetnička djela - pa je tako primjerice prošle godine predstavljen motor u cijelosti napravljen od drveta.

Posjetitelji koji dođu sa svojim motociklima, imaju besplatan ulaz, a ostali plaćaju ulaznicu pedeset kuna koja vrijedi sve dane manifestacije. Svi sudionici također imaju mogućnost kampiranja, a kampirati se može na lokaciji Vallelunga sve vrijeme trajanja manifestacije od 27. kolovoza do 2. rujna. Posjetiteljima se nudi i prijevoz brodom s gradske rive na Vallelungu. Mjesto polaska i raspored vožnje bit će objavljeni na web stranicama te označeni natpisom na gradskoj rivi i na molu na samoj lokaciji moto susreta. Brod kreće svaki puni sat. Više informacija o svemu može se naći na web stranici www.croatiabikeweek.com. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini