TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

OVE SUBOTE U SVETVINČENTU FEŠTA MLADEGA VINA 2021.: Čak 15 istarskih vinara predstavit će svoja mlada bijela i crna vina

| Autor: Promo
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


U organizaciji Turističke zajednice Općine Svetvinčenat i Općine Svetvinčenat, a pod pokroviteljstvom Istarske županije u subotu, 23. listopada 2021. održava se u Svetvinčentu Fešta mladega vina. Tradicija izlaganja i kušanja mladih vina u Svetvinčentu postoji već 40-ak godina, a unatrag 15-ak godina Svetvinčenat postaje mjesto okupljanja vinara iz čitave Istre koji ovdje predstavljaju svoja mlada vina.

Program ovogodišnje Fešte počinje u 13 sati biciklijadom, koja kreće s Place, a povratak biciklista očekuje se oko 16 sati. Prijave se primaju na dan biciklijade i to od 12 sati. Vozi se kolskim putem, šumom i asfaltom. Staza broji dva odmorišta na kojima su predviđena povremena zaustavljanja za okupljanje i okrepu. Kotizacija će iznositi 60,00 kn, za sve sudionike osiguran je ručak, a najbrži na prijavama dobiti će i majicu sa logom Fešte mladega vina.

Središnji događaj Fešte mladega vina je izložba i degustacija mladog vina što započinje u 17 sati u MPC-u (nekadašnji društveni dom) te traje do 22 sata. Ove godine će 15 istarskih vinara predstaviti svoja mlada bijela i crna vina, prve rezultate cjelogodišnjeg rada, uloženog truda i znanja. Među renomiranim istarskim vinarima u Svetvinčentu će biti Babos, Tomaz, Vivoda, Baćac, Franc Arman, Černeka, Sirotić, Marčeta, Fuhtar, In Sylvis, Matić, Familija Matošević, Radanović, San Martino, Kalavojna.

Posjetitelji će moći kupiti degustacijsku čašu po cijeni od 50,00 kuna te kušati mlada vina po izboru.

Foto

Popodnevni dio programa u MPC-u svirkom će upotpuniti poznati istarski kantautor Bruno Krajcar sa pratećim bandom.

Ulaz na smotru biti će moguć samo uz valjanu COVID potvrdu ili negativni BAT test ne stariji od 48 sati. Za posjetitelje koji nemaju COVID potvrdu biti će organiziran punkt za testiranje u visitor centru uz MPC - Multimedijalni plesni centar u vremenu od 16,00 do 21,00 sati. Rezultati BAT testa čekaju se 20-ak minuta, a cijena testa iznositi će 30,00 kuna.

Fešta mladega vina zauzima posebno mjesto u mnoštvu smotri mladih vina koje se održavaju u Istri zato što okuplja vinare s različitih predjela i vinogorja Istre. Osim toga izrasla je na 40-ogodišnjoj tradiciji izlaganja i kušanja mladih vina, pa je kao takva simbol očuvanja te tradicije.

Cilj ove manifestacije je promocija vinske kulture i vina u Istri kao prepoznatljivog proizvoda naše regije. Manifestacije je zamišljena je kao mjesto susreta i dijaloga istarskih vinara ali i kao mjesto stvaranja pozitivne konkurencije među njima s krajnjim ciljem podizanja kvalitete proizvodnje i ponude istarskih vina. Važna je i kao motiv dolaska posjetitelja u posezoni u destinaciju.

Program:

  • 13 h Start biciklijade (Placa)
  • 16 - 22 h Smotra i degustacije mladega vina (MPC)
  • Popodnevni program upotpuniti će nastupom Bruno Krajcar sa pratećim bandom

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter