ISTRA U SABORU

IDS-ov zastupnik Emil Daus: AUTONOMIJA ISTRE RIJEŠILA BI VEĆINU PROBLEMA NAŠIH GRAĐANA!

| Autor: Glas Istre
Emil Daus

Emil Daus


U današnjem iznošenju stajališta, zastupnik IDS-a Emil Daus, čestitao je svim građankama i građanima Dan Istarske županije koji se obilježava 25. rujna.

Istaknuo je kako je jedinstvo istarskih Hrvata, narodnjaka i antifašista, talijanskih i slovenskih antifašista i predstavnika Crkve u Istri jedinstveni primjer kako nešto, na prvu nespojivo, može biti sinergijski učinak prema istom cilju.

- Hrabrost, želja i jedinstvo naših predaka bili su dovoljno jaki da ostvare svoj cilj, a njihova mudrost i međusobni oprost dali su temelje suživota i tolerancije kakve danas poznajemo u Istri i koji su primjer u cijeloj zemlji, navodi Daus.

Zastupnik je istaknuo da nas čekaju neki novi izazovi čije je rješavanje veoma važno za budućnost novih generacija, poput bespravne uzurpacije i devastacije prostora uz zapadnu i istočnu istarsku obalu, postavljanje žilet žice na granicu sa Slovenijom, centraliziran i tromi sustav upravljanja državom koji onemogućuju brži razvoj i učinkovitu kontrolu događanja na terenu.

- Za rješavanje situacija koja se događaju na lokalnoj razini, a koje po važećim zakonima ne mogu rješavati županije, gradovi i općine, postoji rješenje koje IDS predlaže već 30 godina, a radi se o autonomiji, odnosno regionalizaciji ili decentralizaciji.

Dajte ovlasti i odgovornost regionalnoj i lokalnoj samoupravi pa će se vidjeti kako će svatko rješavati probleme, a za neriješene odgovarati, rekao je Daus te je pozvao Vladu da zaštiti suverenitet RH, koji je izravno ugrožen, ali i da se očuva sam prostor za nove generacije koje tek dolaze.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum