RUŽIČASTE MAJICE

SLUČAJ BUZETSKIH SREDNJOŠKOLACA: Zastupnik Daus reagirao na demanti iz Sabora


Saborski zastupnik IDS-a Emil Daus reagirao je na odgovor Sabora da srednjoškolcima iz Buzeta nije bio zabranjen ulazak na galeriju Hrvatskog sabora u ružičastim majicama, simbolu Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, rekavši kako su se "trebali ispričati učenicima a ne slati demanti koji nema veze s istinom".

"Ponovit ću još jedanput ono što sam istaknuo u ranijim izjavama, a što mogu potvrditi svi koji su nazočili događaju", rekao je saborski zastupnik u izjavi koju prenosi IDS.

Daus je naveo da je ogorčen, ne samo incidentom nego i reakcijom Sabora.

"Učenici su u rozim, prigodnim majicama došli pred galeriju i djelatnik straže je najprije upozorio učitelje da moraju - ne da bi trebali, već da moraju - skinuti majicu jer da slanje bilo kakvih poruka na galeriji bilo pozitivnih, bilo negativnih nije dozvoljeno. Nakon toga učenici su ponovno upozoreni te su zamoljeni skinuti majice, iste one majice koje su nosili saborski zastupnici na današnjoj sjednici. Umjesto da se ispričaju učenicima, saborske službe šalju demanti koji nema veze s istinom. Ponovit ću još jedanput svoju ogorčenost, ne samo incidentom nego i reakcijom Sabora“, rekao je saborski zastupnik IDS-a Emil Daus.

Hrvatski sabor poručio je u srijedu kako je netočna informacija da je srednjoškolcima iz Buzeta zabranjen ulazak na saborsku galeriju u ružičastim majicama, simbolu Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Svi učenici i nastavnici, bilo da su nosili majice ili ne, ušli su na galeriju odakle su mogli pratiti tijek sjednice, što je vidljivo i na videosnimci plenarne sjednice.

Prema uobičajenoj proceduri, saborska Straža je upozorila učenike i nastavnike iz Buzeta kako sukladno Pravilniku o javnosti rada Sabora na posjetiteljskoj galeriji nije dopušteno remećenje rada plenarne sjednice isticanjem transparenata i bilo kakvih poruka, naveli su iz Sabora.

Daus je ranije zatražio da se predsjednik Hrvatskog sabora očituje o "incidentu", ustvrdivši da je srednjoškolcima iz Buzeta zabranjen ulazak na saborsku galeriju u ružičastim majicama, simbolu Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter