NAJNOVIJEOBAVIJEST GRAĐANIMA

POREŠTINA: Tretiranje protiv komaraca do 4. kolovoza

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Do 4. kolovoza trajat će dezinsekcija komaraca na području Poreča i svih mjesnih odbora. Tretmanom će biti obuhvaćene sve vode stajačice te sva poznata potencijalna izvorišta larvi komaraca na području Grada Poreča.

Također, obavještavaju se građani da će se na području Poreča, vršiti adulticidni tretman suzbijanja komaraca (špricanje). Tretman će se vršiti na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari, Nova Vas i Červar Porat i pripadajućih im naselja 31. srpnja u kasnim večernjim satima, odnosno 1. kolovoza u ranim jutarnjim satima.

Dana 1. kolovoza u kasnim večernjim satima, odnosno 2. kolovoza u ranim jutarnjim, tretman će se provesti na području MO-a Fuškulin i pripadajućih naselja, a tretman gradskih mjesnih odbora (područje samoga grada i gradskih stancija) izvršit će se u razdoblju od 1. do 3. kolovoza u ranim jutarnjim satima. U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do konačnog kompletiranja tretmana.

Insekticidna sredstva koje se koriste prilikom dezinsekcije u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva. Građani s respiratornim smetnjama u navedeno vrijeme trebali bi ostati u zatvorenim prostorima. Također, pčelari bi u vrijeme tretiranja komaraca trebali spremiti pčele u košnice. Mjere će provoditi djelatnici zajednice izvoditelja Obrt Eko servis Matić iz Pazina i Sanitacija Osijek.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam