OD PONEDJELJKA

Dezinsekcija komaraca na Poreštini

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Obavještavaju se građani da je na području Poreča, sukladno važećem Programu mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti, u planu larvicidni tretman suzbijanja komaraca, koji će trajati 24. lipnja do 5. srpnja.

U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do završetka tretmana. Tretmanom će biti obuhvaćene sve vode stajačice te sva poznata potencijalna izvorišta larvi komaraca na području Poreča.

Također će se, 26. lipnja kasno navečer i sutradan rano ujutro, odraditi takozvano špricanje komaraca i to na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari, Nova Vas i Červar Porat i pripadajućih okolnih naselja.

Dana 27. lipnja, u kasnim večernjim satima, odnosno 28. lipnja u ranim jutarnjim satima, tretman će se provesti na području Fuškulina i pripadajućih naselja, a tretman mjesnih odbora u sastavu grada Poreča (područje samoga grada i gradskih stancija) provest će se razdoblju od 27. do 29. lipnja u ranim jutarnjim satima.

U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do konačnog kompletiranja tretmana.

Insekticidna sredstva koje se koriste prilikom dezinsekcije u samom okolišu, ne zaostaju jer su biorazgradiva. Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima te iz tog razloga se upozoravaju građani sa respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima.

Također, umoljavaju se pčelari da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca. Za eventualne informacije glede dinamike provedbe, kontaktirati provoditelja mjera na tel. 052-624571 i 091-6211190.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini