ROYAL ROMANCE

VLASNIK JE KONTROVERZNI UKRAJINSKI ODVJETNIK: Luksuzna jahta vrijedna 200 milijuna eura već je desetak dana USIDRENA BLIZU VELOG BRIJUNA

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ
(Milivoj MIJOŠEK / Wikipedija)

(Milivoj MIJOŠEK / Wikipedija)


Zapovjednik broda je iz Hrvatske, a uz njega je još 20-ak članova posade. Može primiti 14 gostiju, koji se na njemu sigurno neće osjećati skučeno ili zakinuto. Neboder na moru ima čak pet paluba koje su povezane liftovima. Na jahti se nalazi i 12-metarski bazen s vodopadom * Vlasnik plovećeg luksuza kontroverzni je ukrajinski odvjetnik i biznismen Viktor Medvedčuk, čovjek blizak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu

Jedna od najluksuznijih jahti na svijetu "Royal Romance" očito voli brijunski akvatorij. Nakon što je lani bila usidrena u Fažanskom kanalu, i ove se godine pojavila u blizini Brijuna.

Tu je već desetak dana, a za koji će dan, prema našim informacijama, zaploviti dalje po Jadranu. Ta se jahta prijašnjih godina mogla često vidjeti i u riječkoj luci. Impresivnih je dimenzija, duga 93 metra, široka 14,3. Zapovjednik broda je iz Hrvatske, a uz njega je još 20-ak članova posade. Može primiti 14 gostiju, koji se na njemu sigurno neće osjećati skučeno ili zakinuto.

Lift

Neboder na moru ima čak pet paluba koje su povezane liftovima. Na jahti se nalazi i 12-metarski bazen s vodopadom. Kad smo već kod tehnikalija, valja napomenuti da je "Royal Romance" izgrađen u nizozemskom brodogradilištu Feadship, specijaliziranom za gradnju luksuznih plovila. Pogone ga dva dizelska motora od po 3 tisuće konjskih snaga, a razvija brzinu od maksimalnih 15 čvorova. Neki mediji navode da jahtu nije moguće unajmiti, da se koristi isključivo u privatne svrhe, dok drugi tvrde da je vlasnik iznajmljuje drugima iz svoje bogataške sorte.

Vlasnik 200 milijuna eura vrijednog plovećeg luksuza (neki mediji tvrde da je za toliko kupljen, dok drugi navode manje cifre, ali i dalje se radi o vrtoglavim iznosima, op. n.) kontroverzni je ukrajinski odvjetnik i biznismen Viktor Medvedčuk, čovjek blizak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Tu bliskost potvrđuje Putinovo kumstvo Medvedčukovoj mlađoj kćeri. Medvedčuk očito ne mora brinuti o svakoj potrošenoj kuni. Naime, u Rijeci je prije nekoliko godina u "Royal Romance" utočeno goriva za 25 tisuća eura, što je količinski trebalo biti dostatno za plovidbu do Crne Gore.

Rođen u Sibiru

Vlasnik "Royal Romancea" rođen je, kako navode neki mediji, u Sibiru, i to zato što mu se otac tamo nalazio u izgonu zbog kolaboracije s nacistima.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD UTORKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini