PROIZVODIT ĆE IH 15-AK GODIŠNJE

HIT INOVACIJA DVOJICE PULJANA: Danijel Birgmajer i Mladen Miljanić u suradnji s Uljanikom gradit će ekološke plutajuće kuće koje će zapravo biti brodice s električnim motorom!

Ta je kuća-plovilo pogodna za mirne luke, a moći će ploviti i premještati se kao svaki drugi brod. Uz plutajuću će kuću gost vjerojatno imati mali gumenjak, a potencijalni investitor moći će je također prikačiti za eventualne pontone, pojasnio je Birgmajer

| Autor: Marcello ROSANDA
Plutajuće kuće će biti prava mala ekološka plovila

Plutajuće kuće će biti prava mala ekološka plovila


Inovatorski će dvojac iz Pule, Danijel Birgmajer i Mladen Miljanić, gradit će plutajuće kuće od SIP panela, takozvane floating homove, za jadransko tržište. Prvi, osnovni dio konstrukcije, odnosno trup plovila gradit će pulski Uljanik, dok će se za ostatak pobrinuti Birgmajer i Miljanić. Ugovor s Uljanikom i ostalim partnerima već je potpisan, a prvi prototip tog proizvoda očekuje se kroz godinu dana.

foto

Danijel Birgmajer

Danijel Birgmajer, inače poduzetnik u ugostiteljstvu, vlasnik je tvrtke Brid i poznatog beach bara Zeppelin na Saccorgiani, a sada je, po svemu sudeći, stasao u poduzetnika u proizvodnji. Trenutno zapošljava 40-ak radnika. Zajedno sa svojim poslovnim partnerom kao sirovinu koristi, pa čak i proizvodi sve popularnije SIP panele s kojima je još prije četiri godine počeo izrađivati razne vrste montažnih objekata, od manjih toaleta do kuća.

foto

Mladen Miljanić

"Prvotna ideja je bila otvoriti kamp na 12 hektara, a da pritom ne porušimo nijedno stablo. SIP paneli omogućavaju modularnu gradnju na licu mjesta. Materijal se jednostavno unese u šumu i priroda ostane netaknuta. Ta je zamisao još uvijek živa, ali je sve stalo radi raznih komplikacija i spore birokracije. Međutim, ideja je ubrzo evoluirala u plutajuće kuće koje će, jednom kad krene proizvodnja, biti prava mala ekološka plovila", kaže Birgmajer.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini