RUŽEVI

U fokusu su vaše usne: Ova pravila treba poštivati prilikom šminkanja

| Autor: Šarlota BRNČIĆ

Znate li koji je ruž najbolje odabrati, kako ga najadekvatnije koristiti, a posebice na koji način i gdje ih trebate držati. Po tom pitanju vam donosimo deset korisnih savjeta

Prilikom šminkanja u fokusu su vaše usne, one su dio lica kojim se najviše ponosite i volite ih naglasiti? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, tada su zasigurno važan, ili bolje rečeno obavezan, dio vaše dekorativne kozmetike razni ruževi i sjajila za usne. No, znate li koji je ruž najbolje odabrati, kako ga najadekvatnije koristiti, a posebice na koji način i gdje ih trebate držati? Po tom pitanju vam donosimo deset korisnih savjeta, a sve kako bi vaše usne bile spektakularne:

1. Držite ruževe u hladnjaku. Trajat će duže (to se odnosi i na vaše kreme, posebice ako je vruće).

2. Za nanošenje ruža uvijek koristite četkicu. Samo ćete četkicom dobiti precizne rezultate. Pritom ne posuđujte četkicu (ili ruž za usne) drugim osobama iz higijenskih razloga.

4. Ako imate 50 ili više godina, pripazite na mat ili previše sjajne ruževe. Za vas je najbolji polumatirajući ruž s hidratantnom formulom za meke i hidratizirane usne tijekom cijelog dana.

5. Kako biste spriječili da se ruž »razlijeva« preko rubova usana, prije nanošenja možete iscrtati konture usana olovkom za usne. Odaberite nijansu iste boje kao i ruž. Umjesto olovke, na usne možete nanijeti i neki temelj kao bazu.

7. U slučaju da vam je novi ruž previše svijetle boje, možete najprije obojati usne tamnijom olovkom.

8. Ukoliko ruž za usne nestane u roku od deset minuta, postupite na slijedeći način. Prvo nanesite ruž. Potom uklonite višak boje maramicom, a zatim stavite na usne tanki sloj pudera da biste završili s novim, laganim slojem ruža za usne.

9. Za ultra sjajne usne možete nanijeti sjajilo preko ruža. Naravno, sjajilo će vašim usnama dati i puniji izgled, no uvijek ga držite u torbi jer ne traje dugo. Razni brendovi su počeli kreirati formule koje su lagane, vlažne i, naravno, neljepljive što je mnogima znalo itekako smetati. Primjerice, kad vam se pri vjetrovitom vremenu kosa zalijepi za usne. Za maksimalni sjaj koristite lip lacquer, tekući ruž za usne, a čime ćete postići ne samo krajnji visoki sjaj već i intenzivnost boje.

10. Za ekstra pune i senzualne usne, nanesite sjajilo samo na sredinu usana. To naravno svi znamo. No, postoji još jedan mali trik koji vrijedi isprobati. Nanesite bezbojno sjajilo na usne, a u sredinu umjesto toga nanesite prstohvat sjenila (da, sjenilo za oči) bijele boje i sjajno. Zahvaljujući igri sjena vaše će usne izgledati punije i zavodljivije nego li ikad.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini