HUIU

Natječaj za mlade neafirmirane i buduće modne dizajnere: MODOMETRIJA ZA MLADE MODNE INOVATORE

Natječaj je otvoren za sve, bez obzira na formalno obrazovanje. Prijaviti se mogu talentirani pojedinci ili grupa od dva člana. Uz skice modela potrebno je priložiti koncept kolekcije te detaljan opis modela, tkanine i materijala koje se namjeravaju koristiti

| Autor: Lara BAGAR
Modometrija

Modometrija


Unatoč pandemiji i ove godine Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika - HUIU raspisao je natječaj za mlade (15 – 25 godina) neafirmirane i buduće modne dizajnere na temu "MODOMETRIJA" gdje stavlja naglasak na geometrijske oblike u modnom izričaju.

Pet modela

Natječaj je organiziran u sklopu IN DIS PROJEKT-a te završnog multimedijskog događaja IN DIS FORM na temu "MODOMETRIJA" (geometrijski oblici u modnom izričaju). http://www.huiu.hr/natjecaj-za-mlade-dizajnere-2021/.

Ovogodišnji događaj IN DIS FORM u fokus stavlja mlade neafirmirane i buduće modne dizajnere od 15 do 25 godina, bez obzira na formalno obrazovanje, kojima je zadatak izrada skica mini kolekcije od pet modela na zadanu temu.

Od pet modela kandidati moraju naznačiti jedan model koji će biti izveden za sudjelovanje na završnom multimedijskom događaju IN DIS FORM - "MODOMETRIJA" koji će se snimati u rujnu 2021. u Puli.

Početkom rujna odabrani kandidati dobit će detaljne informacije o lokaciji snimanja. Natječaj je otvoren za sve, bez obzira na formalno obrazovanje. Prijaviti se mogu talentirani pojedinci ili grupa od dva člana. Uz skice modela potrebno je priložiti koncept kolekcije te detaljan opis modela, tkanine i materijala koje se namjeravaju koristiti.

Objava rezultata prvog kruga natječaja je 15. srpnja 2021.

Odabrani kandidati u drugom krugu Natječaja trebaju izraditi naznačeni model i poslati detaljne fotografije izvedenog modela do 15. kolovoza 2021. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2021. u 23.59 sati.

Rujanska revija

Svi radovi šalju se isključivo elektroničkom poštom putem (Jumbo Mail ili We transfer) na e-mail: huiu@huiu.hr.

Nepotpune prijave i prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati.

Dodatne smjernice u izradi skica kolekcije su dostupne na nageometryinfashion.tumblr.com, kao i na www.pinterest.com/bize/fashion-geometry. Natječaj je javan i otvoren za sve bez obzira na formalno obrazovanje. Dokumentacija natječaja nalazi se na http://www.huiu.hr/natjecaj-za-mlade-dizajnere-2021/.

Svi kandidati koji su zadovoljili uvjete prvog i drugog kruga natječaja predstaviti će svoje modele na završnoj virtualnoj reviji IN DIS FORM u Puli u rujnu, kada će stručni žiri odabrati pobjednika natječaja koji će osvojiti novčanu nagradu od 1.500 kuna kao poticaj za daljnji rad. Podmireni u troškovi angažmana modela, šminke, frizure, produkcije, te fotografija i videomaterijala od strane organizatora.

Sve informacije dostupne na e-mail: huiu@huiu.hr i tel. 052/ 515-089 (ponedjeljak – petak od 12 do 20 sati).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini